Hlavní obsah

Záhrobská závodí ve "své" kombinéze, svaz jí hrozí trestem

PRAHA

Mistryni světa ve slalomu Šárce Záhrobské hrozí trest kvůli tomu, že v nové sezóně závodí v jiné kombinéze než ostatní čeští reprezentanti. Podle Lidových novin chce předseda lyžařského svazu Lukáš Sobotka se Záhrobskou a jejím bratrem Petrem zahájit disciplinární řízení. Jeho výsledkem může být trest v podobě napomenutí, ale i zákazu závodní činnosti.

Článek

Otec a trenér lyžařských sourozenců Petr Záhrobský před sezónou vypověděl smlouvu firmě Vist, která dodává závodní kombinézy celé české reprezentaci ve všech věkových kategoriích. Vysvětluje to tím, že italská firma pozdě platila faktury.

Podle Sobotky o tom Záhrobský nikoho neinformoval. "Jednání pana Záhrobského už překročilo všechny meze rozumného vnímání a hlavně jednání," řekl šéf lyžařského svazu Lidovým novinám.

Záhrobský se dohodl na spolupráci s českou firmou Don Quiet a v její kombinéze nejlepší česká sjezdařka absolvovala úvodní dva závody Světového poháru. Podle LN tím zřejmě porušila pravidla FIS, podle nich jakoukoli reklamu na kombinéze musí schválit národní svaz, což se u nápisu Don Quiet nestalo.

Záhrobský se konfliktu nebojí

"Pro svaz je to normální, že někdo neplatí. Všichni to jen trpně přijímají. Já ne," reagoval Záhrobský na Sobotkovo prohlášení. O hrozbě disciplinárního řízení prý nic neví. "Ale jestli si chce Sobotka proti sobě postavit nejlepší závodnici..." uvedl.

"Čtyři měsíce jsme nosili reklamu zadarmo a pan Sobotka dělá, jako by to bylo v pořádku," řekl Záhrobský. Případného trestu se nebojí. "Máme lidi, kteří se o to postarají. Pan Sobotka si pod sebou podřezává větev."

Podle Sobotky Záhrobský svým jednáním poškodil lyžařský svaz. Italské firmě vadí, že přišla o českou hvězdu. "Je možné, že nyní budeme muset za materiál platit víc," uvedl funkcionář.

Reklama

Související témata: