Hlavní obsah

Na Ještědu se dodělává poslední cesta pro mistrovství světa

V ještědském skokanském areálu se ještě pracuje na poslední stavbě, která je důležitá pro mistrovství světa v klasickém lyžování v příštím roce. V pátek, kdy do Liberci přišlo nejméně na týden zimní počasí, není hotová cesta od parkoviště u kabinové lanovky ke skokanským můstkům. Její dokončení však není ohroženo, i když meteorologové předpovídají až do pátku 28. listopadu silné mrazy a sněžení. ČTK to v pátek řekl náměstek libereckého primátora Ondřej Červinka.

Článek

"Na komunikaci se dodělává již jenom povrch," uvedl Červinka. Včasné dokončení cesty je důležité i pro zahájení lyžařské sezony na Ještědu. Sjezdaři a snowboardisté po ní chodí ke sjezdovkám.

"Pokud se předpověď počasí vyplní a budeme moci vyrábět technický sníh, rádi bychom zahájili zimní sezonu příští víkend. Nedokončená cesta by zkomplikovala přístup do areálu. Ale jak jsem dnes viděl, zbývá na ní položit posledních pár metrů dlažebních kostek," uvedl vedoucí ještědského zimního střediska Jakub Čeřovský.

V ještědském areálu se nedávno dokončila Beranova cesta, která spojuje velké parkoviště u hotelu Sport a lanovku pod skokanskými můstky. "Poslední stavbou pro mistrovství světa bude na Ještědu mobilní schodiště na sjezdovce. Umístíme ho tam v lednu příštího roku," konstatoval mluvčí mistrovství světa Zdeněk Soudný.

Na sportovištích na Ještědu a ve Vesci počítají pořadatelé mistrovství světa během následujících sedmi mrazivých dní s umělým zasněžováním. "Vyrobený technický sníh navezeme do velkých hromad, kde ho při oblevách zůstane mnohem víc než na tratích," uvedl Soudný.

Mistrovství světa se v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března.

Reklama

Související témata: