Hlavní obsah

Liberecké závody SP v severské kombinaci se neuskuteční

LIBEREC

Liberecké závody Světového poháru v severské kombinaci se 13. a 14. prosince neuskuteční. Kvůli teplému počasí roztál v dějišti únorového mistrovství světa v klasickém lyžování veškerý přírodní sníh a organizátoři museli v pátek závody zrušit. Informoval o tom mluvčí organizačního výboru světového šampionátu Zdeněk Soudný.

Článek

Závody příští sobotu a neděli měly být jediným setkáním světové elity v Liberci před šampionátem, který se ve Vesci a na Ještědu uskuteční od 18. února do 1. března příštího roku.

Definitivní rozhodnutí o konání SP mělo padnout až v sobotu, nicméně liberečtí organizátoři vzhledem k teplotám nad nulou zrušili po diskuzi se zástupci Mezinárodní lyžařské federace (FIS) závody už dnes. "V důsledku dlouhotrvajícího teplého a vlhkého počasí v minulých dnech (kdy teplota dosahovala až 10°C) odtál veškerý přírodní sníh ze Sportovního areálu Vesec a sněhové deponie, které dosud vydržely, nejsou dostačující. Zástupci Svazu lyžařů informovali FIS, že se závody severské kombinace konat nemohou," napsal Soudný v prohlášení rozeslaném médiím.

Podle předpovědi počasí se má ochladit až v polovině příštího týdne. K přípravě okruhu o minimální délce 1,5 kilometru by přitom organizátoři potřebovali kompletních pět mrazivých dnů zasněžování. "Již od počátku byla veřejně deklarována dohoda s FIS, že v případě jakýchkoli komplikací v důsledku počasí bude SP zrušen a že prioritou je MS. Zrušení SP nebude mít žádný dopad na finišující přípravy šampionátu," dodal Soudný.

Reklama

Související témata: