Hlavní obsah

Záhrobská skončila při tréninku sjezdu mezi posledními

SVATÝ MOŘIC/VAL GARDENA

Česká lyžařka Šárka Záhrobská zajela ve středečním tréninku sjezdu ve Svatém Mořici 60. čas a na nejlepší ženu Marii Marchandovou-Arvierovou z Francie ztratila 5,49 sekundy. Předstihla ji i devatenáctiletá reprezentační kolegyně Klára Křížová, která závod Světového poháru absolvovala naposledy před dvěma lety.

Článek

Ve švýcarském zimním středisku se pojede ve čtvrtek druhý trénink, od pátku do neděle jsou na programu závody SP v superkombinaci, sjezdu a super-G.

Trénink mužů ovládl Kanaďan Guay 

Kanadský sjezdař Erik Guay byl nejrychlejší ve středečním tréninku na závody Světového poháru ve Val Gardeně. Se ztrátou 45 setin skončil druhý Rakušan Michael Walchhofer, třetí nejlepší čas dne zajel T. J. Lanning z USA. Jediný český lyžař Petr Záhrobský dojel se ztrátou více než tří sekund osmatřicátý.

Ve Val Gardeně se pojede ve čtvrtek další trénink, v pátek čeká na lyžaře superobří slalom. Program v italském středisku završí sobotní sjezd.

Výsledky - trénink
Ženy:
1. Marchandová-Arvierová (Fr.) 1:45,64, 2. Fanchiniová (It.) -0,25, 3. Pärsonová (Švéd.) -0,38, ...57. Křížová -5,15, 60. Záhrobská (obě ČR) -5,49.
Muži:
1. Guay (Kan.) 1:57,90, 2. Walchhofer (Rak.) -0,45, 3. Lanning (USA) -0,80, ...38. Záhrobský (ČR) -3,36.

Reklama