Hlavní obsah

Boulařka Sudová zahájila Světový pohár třetím místem

MERIBEL

Vstup do předolympijské sezóny zvládla česká boulařka Nikola Sudová skvěle. Hned v prvním závodě nového ročníku Světového poháru ve francouzském Meribelu se ve čtvrtek prosadila na stupně vítězů, když skončila v duálním závod třetí.

Článek

Výbornou formu prokázala Sudová až už v kvalifikaci, kterou ovládla. Jedinou porážku za celý závod si připsala v semifinále s Kanaďankou Jennifer Heilovou. „Jen tam jsem trochu zaváhala, ale jinak jsem moc spokojená. První závod je vždycky důležitý, ukáže se, kdo na co má,“ spokojeně hlásila Sudová z dějišti zimní olympiády v roce 1992.

Olympijská vítězka z Turína Heilová, jenž se do SP vrací po roční pauze, pak ve finále podlehla Američance Kearnyové, Sudová v boji o bronz zdolala její krajanku Toritovou. „Už v osm ráno jsme měli prohlídku trati, takže se trénovalo v podstatě ještě za tmy a až při závodě se pořádně rozednívalo. Naštěstí bylo hezké počasí,“ libovala si akrobatická lyžařka.

Druhá žena celkového pořadí SP minulé sezóny přitom preferuje spíše klasický závod. „Jsem lepší v technice než v rychlosti, ale dualový závod mě zase donutí jet víc na krev a vydám ze sebe maximum,“ přemítala. „Proto jsem teď ani neskákala dvojitou helikoptéru s pozicí, ta se do dualu, kde rozhoduje rychlost, moc nehodí,“ vysvětlila Sudová, proč ještě schovává svůj trumf.

Z Francie zamíří domů, Světový pohár pokračuje až v příštím roce. „Snad bude i v Čechách sníh na trénink,“ doufá, že se bude moct připravovat i během Vánoc. „Na ně jsem připravena. Stromeček už máme a cukroví je také napečené,“ usmívala se.

Světový pohár v akrobatickém lyžování - jízda v boulích
Muži:
1. Rousseau, 2. Bilodeau (oba Kan.), 3. Benna (Fr.), 4. Smyšljajev, 5. Volkov (oba Rus.), 6. Deneen (USA), ...34. Vaculík, 44. Kotek (oba ČR).
Ženy:
1. Kearneyová (USA), 2. Heilová (Kan.), 3. Sudová (ČR), 4. Toritová (USA), 5. Marblerová (Rak.), 6. Uemuraová (Jap.).

Reklama