Hlavní obsah

Družstvo českých sdruženářů skončilo v Schonachu osmé

SCHONACH

České družstvo sdruženářů obsadilo osmé místo z jedenácti účastníků v dnešním závodu Světového poháru v německém Schonachu. Zvítězili domácí Němci, kteří vedli i po skoku.

Článek

Kvarteto ve složení Martin Skopek, Tomáš Slavík, Aleš Vodseďálek a Pavel Churavý se muselo spokojit s bojem v druhé polovině startovního pole už po skokanské části, v níž bylo deváté.

Velkou část běhu na 4x5 km absolvovali Češi spolu se Švýcary a Japonci ve skupince o 7.-9. příčku. Nejlepší český sdruženář v této sezoně SP Churavý nakonec ve spurtu podlehl o dvě desetiny sekundy Norihitovi Kobijašimu a doběhl osmý dvě a půl minuty za vítězi.

Německo vyhrálo první závod družstev v sezoně i přesto, že kvůli nemoci postrádalo úřadujícího vítěze SP Ronnyho Ackermanna a Sebastiana Hasenaye. Domácí za sebou nechali o necelých dvacet sekund Nory, kteří se posunuli ze čtvrtého místa po skoku. Třetí skončili olympijští vítězové z Rakouska.

V neděli je v Schonachu na programu individuální závod.

Severská kombinace - štafety:
1. Německo (Hettich, Frenzel, Kircheisen, Edelmann) 43:28,1 min., 2. Norsko -19,6, 3. Rakousko -34,7, 4. Finsko -57,1, 5. Francie -1:02,5, 6. USA -1:21,0, ...8. Česko (Skopek, Slavík, Vodseďálek, Churavý) -2:33,5.

Reklama

Související témata: