Hlavní obsah

Záhrobská: Trať v Záhřebu byla ledová, ale ustála jsem to

Šárka Záhrobská skončila ve slalomu Světového poháru v Záhřebu na třetím místě. V chorvatské metropoli, kde na den přesně před dvěma lety vystoupila poprvé v kariéře v SP na stupně vítězů, dnes prohrála jen s vítěznou Mariou Rieschovou z Německa a s Italkou Nicole Giusovou.

Foto: archiv

Česká lyžařka Šárka Záhrobská

Článek

"Závody v Záhřebu mám ráda, i kvůli těm prvním stupňům vítězů v kariéře, ale že to bylo na den přesně, to jsem nevěděla," řekla v rozhovoru pro ČTK mistryně světa, která se posedmé v SP prosadila mezi nejlepší trojici. V této sezóně se jí to podařilo podruhé po premiérovém vítězství na konci listopadu v Aspenu.

Po úvodním kole byla Záhrobská čtvrtá s půlsekundovým odstupem za třetí Slovenkou Veronikou Zuzulovou. Po zaváhání ve spodní části tratě v druhém dějství se v průběžném pořadí zařadila o 19 setin za Giusovou a vypadalo to, že na medailové pozice už nedosáhne. Jenže Zuzulová ani po prvním kole jasně vedoucí Američanka Lindsey Vonnová svou jízdu po pádu nedokončily, takže českou lyžařku už předstihla jen Rieschová.

Záhrobská měla v prvním kole problémy

"Bylo to těžké místo. Trať byla hodně ledová, i já jsem tam měla problémy, ale ustála jsem to. Ale tak to ve slalomu chodí, je tam 60 branek a vypadnout se může v každé, když se hodně riskuje," řekla Záhrobská. Připustila, že chybovala i v prvním kole a její nedělní výkon měl rezervy. "Bylo to náročné, i když kopec není těžký. Byl to dlouhý slalom," řekla.

V Záhřebu už závodila pětkrát, ale poprvé ve dne. Předtím se vždy jelo za umělého osvětlení. "Takže jsem konečně viděli, jak to tady vypadá," řekla s úsměvem. V Chorvatsku je kvůli Janice Kosteličové lyžování populární i přesto, že slavná sjezdařka už skončila. "Atmosféra byla dobrá," uvedla česká sjezdařka.

Když před dvěma lety v Záhřebu byla poprvé na stupních vítězů, hned v dalším závodu v Kranjske Goře skončila druhá a měsíc nato vyhrála mistrovství světa. "Tehdy to bylo nastartování úspěchů," vzpomínala, jak jí tehdy stouplo sebevědomí. Nyní ji čeká za týden slalom v Mariboru. "Určitě z úspěchů čerpám i nadále do dalších závodů," dodala.

Reklama

Související témata: