Hlavní obsah

Bauer: Holt je to první blbé místo za desítkou

VAL DI FIEMME

Obhájce prvenství z loňského ročníku Tour de Ski lyžař Lukáš Bauer předvedl v posledním závodě celého seriálu heroický výkon, když se z 19. místa prokousal až na konečné jedenácté. Před startem se nejvíce obával zdravotních problémů, jež ho zastihly v sobotním závodě. "Toho (dýchání) jsem se bál víc než toho kopce," řekl Bauer, jenž byl v porovnání časů pátým nejlepším lyžařem nedělního klání.

Článek

"Bylo to jednoznačně lepší než včera," prohlásil Bauer. V sobotu měl potíže s dýcháním a propadl se ve výsledkové listině. "Toho (dýchání) jsem se bál víc než toho kopce. Hlavně kvůli tomu ostrému vzduchu. Naštěstí to tentokrát nepřišlo," oddychl si.

Výběh do sjezdovky byl prý velmi rychlý. "Ale jelo se mi líp, než jsem čekal, takže spokojenost," prohlásil. "Dnes bylo vidět, že včera jsem si to pokazil. Věděl jsem, že dneska předjedu dva tři lidi, ale reálně jsem myslel tak na 15. místo. Nakonec to dopadlo mnohem lépe," radoval se Bauer.

Přesto v cíli už byl unavený. "Na víc už nebylo. Holt je to první blbé místo za desítkou. Ale kdyby se mi to dneska nepodařilo, určitě bych tu Tour de Ski hodnotil jinak," komentoval Bauer závod ve stylu "konec dobrý, všechno dobré".

V celkovém hodnocení se českým běžkařům s výjimkou Bauera už moc nevedlo. Sedmatřicátý skončil Jiří Magál, o čtyři místa za ním figuruje v konečném pořadí Aleš Razým. Milan Šperl vzdal Tour před Val di Fiemme, Dušan Kožíšek vinou zranění a Martin Koukal kvůli špatné formě do závodů vůbec nenastoupili.

Reklama