Hlavní obsah

Lyžařka Hospová přijde kvůli zranění o MS

ZÁHŘEB

Rakouská lyžařka Nicole Hospová musí kvůli zranění vynechat únorové mistrovství světa ve Val d'Isére. Jedna ze soupeřek Šárky Záhrobské v točivých disciplínách si před dnešním slalomem Světového poháru v Záhřebu vážně poranila levé koleno.

Článek

Pětadvacetiletá Hospová si ublížila při pádu ve cvičné jízdě. Kvůli velkým bolestem nenastoupila do závodu a místo toho jela do nemocnice. V Záhřebu jí týmový lékař nejprve diagnostikoval pouze natažené vazy, důkladné vyšetření na soukromé klinice v Tyrolsku však odhalilo vážnější zranění.

Celková vítězka SP z roku 2007 má prasklý vnitřní postranní vaz, zlomeninu hlavice holenní kosti a natržený přední zkřížený vaz. Léčba si vyžádá minimálně šest týdnů, přitom MS ve Francii startuje už 2. února.

Hospová je v průběžném pořadí Světového poháru této sezony šestá před Záhrobskou, za níž v listopadu v Aspenu skončila druhá při jejím historicky prvním vítězství. Ve Val d'Isére měla obhajovat zlato v obřím slalomu a bronz ve slalomu a sjezdu.

Její zranění je druhou velkou ztrátou pro rakouské lyžování během posledních měsíců. Ještě před startem sezony se vážně zranila nejlepší slalomářka uplynulé sezony Marlies Schildová a musí vynechat celý ročník.

Reklama