Hlavní obsah

Skikrosař Kraus zahájil SP pátým místem v St. Johannu

ST. JOHANN

Český skikrosař Tomáš Kraus zahájil novou sezónu Světového poháru pátým místem. Čtyřiatřicetiletý obhájce loňského celkového triumfu a dvojnásobný mistr světa v pondělí v rakouském St. Johannu vypadl v semifinále a následně vyhrál takzvané malé finále.

Článek

Pod umělým osvětlením zvítězili Švýcar Michael Schmid a Marion Josserandová z Francie, která ve finále těsně předčila dvaačtyřicetiletou Rakušanku Kathrin Gutensohnovou. Další český reprezentant Zdeněk Šafář obsadil 22. místo.

Kraus ve vyřazovací části závodu třikrát zvítězil, jen semifinále mu nevyšlo a do cíle v něm dojel až na nepostupové třetí pozici. "Nepovedl se mi start, ale jinak jsem spokojený, všechny ostatní jízdy jsem vyhrál. Páté místo je na začátek dobré," řekl ČTK.

Trať v St. Johannu byla podle jeho slov těžká, místy až nebezpečná. "Hodně se padalo, i proto jsem rád, že to dopadlo takhle. Věřím, že se to po tomhle výsledku zase rozjede," dodal Kraus. Další závod SP ho čeká už v sobotu ve francouzském Les Contamines.

Letošní sezóna je pro skikrosaře klíčová vzhledem k účasti na zimních olympijských hrách 2010 ve Vancouveru, v jejichž programu se tato disciplína poprvé pod pěti kruhy objeví. Podle výsledků SP a březnového mistrovství světa v japonském Inawaširu se totiž bude sestavovat žebříček, z nějž o rok později vzejde 35 účastníků olympijské premiéry.

SP ve skikrosu - St. Johann (Rak.)
Muži
1. Schmid (Švýc.), 2. Matt (Rak.), 3. Eliasson (Švéd.), 4. Puckett (USA), 5. Kraus (ČR), ...22. Šafář, 47. Kučera, 59. Jakub Kopřiva, 72. Čermák (všichni ČR).
Průběžné pořadí SP (po 1 z 10 závodů): 1. Schmid 100, 2. Matt 80, 3. Eliasson 60, ...5. Kraus 45, 22. Šafář 9.
Ženy
1. Josserandová (Fr.), 2. Gutensohnová (Rak.), 3. Serwaová (Kan.), 4. Davidová (Fr.), 5. Berntsenová (Nor.), 6. Schädlerová (Licht.), ...42. Baierová, 44. Červená (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 1 z 10 závodů): 1. Josserandová 100, 2. Gutensohnová 80, 3. Serwaová 60.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články