Hlavní obsah

Válka o Koudelkovu helmu se přesunula ke kulatému stolu

Pavel NovotnýSport.cz

V intenzivní jednání zástupců Romana Koudelky, skokanského úseku svazu lyžařů a generálního partnera skokanů přešel ve čtvrtek spor o barvu přilby Romana Koudelky. Podle zástupce nejlepšího českého skokana na Turné čtyř můstků Davida Trávníčka je vůle situaci řešit a diskuse by mohla být v následujících dnech uzavřena.

Článek
Fotogalerie

Koudelka před Turné ustoupil svazu, podle nějž porušil reprezentační smlouvu, a vyměnil svou oranžovou přilbu v barvě osobního sponzora za bílou. Jinak mu hrozilo, že se tradičního seriálu nebude moci zúčastnit. Tím se ale devatenáctiletý závodník dostal pro změnu do situace, kdy porušuje smlouvu se svým partnerem, a jeho zástupci se snaží věc co nejrychleji vyřešit.

Narážejí však na to, že si úsek skoku nárokuje veškeré reklamní plochy. „Úsek je za daných podmínek všemocný a závodit dál v oranžové helmě by bylo riziko. A nebylo by nic horšího pro Romanovu psychiku, než kdyby neskákal. S jeho osobním sponzorem jsme domluveni, že je po určitou dobu připraven tento stav akceptovat,“ podotkl Trávníček.

Čtvrteční jednání v Liberci nicméně žádný výsledek nepřineslo. „Máme odlišné názory. My jsme přesvědčeni, že Roman reprezentační smlouvu neporušuje. Zástupci úseku nepřišli s argumentem, kterým by nás přesvědčili. Neukázali bod smlouvy, který porušujeme. Přesunuli jsme se ale do konstruktivní roviny, jednáme o spolupráci. Podle nás je situace jednoduchá, úsek to bohužel vnímá jako komplexní problém,“ uvedl Trávníček.

„Je dobře, že jsme se sešli a zahájili jsme diskusi. Nechceme zbytečně válčit, nechceme před mistrovstvím světa takovéhle tahanice, není to dobré hlavně pro samotné reprezentanty. Dali jsme návrh, aby se Koudelkův partner podílel na podpoře plošně. Nechceme preferenci jednoho skokana. To už tady bylo,“ říká šéf úseku Leoš Škoda. Další schůzku si obě strany naplánovaly na pondělí znovu do Liberce.

Reklama

Související témata: