Hlavní obsah

Kraus skončil v druhém závodu SP opět pátý, Šafář byl osmý

Navlas stejný scénář jako v minulém závodu v rakouském St. Johannu měl i druhý díl Světového poháru ve skikrosu pro obhájce celkového prvenství Tomáše Krause. Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa skončil také v Les Contamines na pátém místě, když po nezdaru v semifinále vyhrál finále B. V tom dojel na čtvrtém místě další český reprezentant Zdeněk Šafář, který tak celkově obsadil osmou pozici.

Článek

Po dvou závodech SP je Kraus v průběžném pořadí čtvrtý. Vede sobotní vítěz Andreas Matt z Rakouska, který byl minule v St. Johannu druhý, závod žen ve Francii vyhrála norská lyžařka Hedda Berntsenová.

"Tak snad to nebude takhle pořád," řekl s úsměvem v rozhovoru pro ČTK Kraus k dalšímu pátému místu. Pokazil sice kvalifikaci, v níž málem vypadl po skoku po jedné lyži a skončil čtrnáctý, ve vyřazovacích jízdách však už prý větší chybu neudělal. Po startu v semifinále se ale dostal do kolize s jedním ze soupeřů a ztrátu už nedohnal. "Cítím se dobře, jen prorazit to semifinále," prohlásil Kraus.

Z minulého závodu si přinesl několik šrámů a také dnes v Les Contamines začal při prvních jízdách cítit koleno. "Ale teď už to je dobré, jsem rád, že jsem se dal do kupy," uvedl. Jeho výsledkům prý chybí trochu štěstí. "Ale na to se nedá spoléhat, příště něco lehce změním na startu," plánoval skikrosař. Fyzicky se prý cítí v pohodě. "Je to jen otázka času, kdy se to zlomí," prohlásil.

Šafářovi se v Les Contamines daří, osmý tam skončil už potřetí. Jen jednou byl ve Světovém poháru lepší, předloni v Japonsku dojel na šestém místě. "Ta trať mi tady sedí, líbí se mi, ale také je to o tom, že mám konečně kolem sebe lidi na servis, fyzioterapeuta a mám víc času na sebe," okomentoval pozitivum letošní sezony, v níž českému reprezentačnímu týmu pomáhají bratři Lučanové.

Loni se Šafářovi sezona nevydařila. "Takže jsem rád, že se to vrací tam, kde jsem byl před dvěma lety," podotkl. První vyřazovací jízdu vyhrál, v druhé dojel hned za vítězem, ale v semifinále po dramatickém boji na startu vypadl. "A ve finále jsem se málem vybil," dodal s úsměvem. "Takže jsem moc rád, že jsem v osmičce," prohlásil Šafář.

Reklama