Hlavní obsah

Liberecký šampionát odpálí koncert Deep Purple

Nejen lyžováním chtějí zaujmout organizátoři světového šampionátu v Liberci. Pro diváky se chystá množství doprovodných akcí a hned na slavnostní zahájení v Tipsport Aréně organizační výbor pozval legendární kapelu Deep Purple. Téměř každý den se pak chystá hudební produkce na hlavním Benešově náměstí.

Článek

„Zahajovací ceremoniál nese název Bílá noc. Ve 20 hodin bude šampionát v Tipsport Aréně slavnostně zahájen, hned poté začne koncert Deep Purple. O dva dny později tam zahraje slovenská legenda Elán,“ nastínila prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová při čtvrteční prezentaci doprovodných programů mistrovství.

Pořadatelé chystají v areálech na Ještědu i ve Vesci divácké fanzóny, v nichž také nebude vedle občerstvení hudební produkce chybět. Téměř každý den se pak budou konat koncerty českých hvězd na hlavním libereckém náměstí, kde se budou odehrávat medailové ceremoniály. „Slavnostní zakončení se odehraje v areálu ve Vesci záhy po skončení posledního závodu na 50 kilometrů. Šéf FIS Gian-Franco Kasper ukončí mistrovství, bude spuštěna vlajka a štafetu převezme norské Oslo,“ doplnila Neumannová.

Šéfka organizačního výboru záhy po skončení čtvrtečního setkání s novináři odjížděla prezentovat šampionát do Norska, v dalších dnech se bude liberecké mistrovství představovat i v německém pohraničí. „Máme naplánované promo akce v Drážďanech či Zhořelci,“ uvedla Neumannová. Podle organizačního výboru bylo dosud prodáno asi třicet procent vstupenek.

Liberec ve zvláštním režimu

Na komplikace způsobené mistrovstvím se chystají představitelé Liberce. „Čtrnáct dnů šampionátu bude pro Liberecké určitě komplikací, město bude ve speciálním režimu, hlavně co se dopravy týče,“ uvedl primátor Liberce Jiří Kittner. Radnice chystá zvláštní vyhlášku, kterou radnice chod města upraví. „Bude se týkat udržování nočního klidu, ale třeba také případných demonstraci, pro něž vymezí místo,“ vysvětlil Kittner

Město má již naplánované posílení hromadné dopravy, jízdné bude po dobu mistrovství včetně tramvajového spojení s Jabloncem zdarma. „Pro majitele liberecké městské karty a krajské opuscard navíc nabízíme jako bonus dvacet procent slevu na vstupné,“ dodal primátor, podle nějž se zprvu odmítavá nálada v Liberci začíná měnit. „Vlažný vztah Libereckých se díky množství sněhu, které v areálech je, začíná měnit v zájem,“ tvrdí Kittner.

Reklama

Související témata: