Hlavní obsah

Skokanský rebel Bystöl neprošel testem na marihuanu

Olympijský vítěz ve skoku na lyžích Lars Bystöl měl podle norských médií pozitivní dopingový test na marihuanu. Třicetiletý držitel zlaté medaile ze středního můstku z Turína v pátek rozhlasové stanici NRK potvrdil, že loni v listopadu neprošel mimosoutěžní kontrolou. Řekl jen, že se nejednalo o žádnou látku zvyšující výkonnost.

Článek

Bystöl naposledy závodil loni v březnu v Kontinentálním poháru ve Vikersundu. Krátce předtím se dvakrát prosadil do první desítky v závodech Světového poháru, ale jinak nevybočil z tápání, které ho postihlo po překvapivém úspěchu na olympiádě v Turíně. Vedle zlata získal také bronz na velkém můstku a v soutěži družstev.

Rodák z Vossu platí za promarněný talent norského lyžování. Bystöl měl dlouho problémy s alkoholem, kvůli kterým byl opakovaně vyloučen z reprezentace. Kvůli pití se dostal v minulosti nakrátko i do vězení, protože řídil pod vlivem v alkoholu. Několikrát se v podnapilém stavu popral.

Ve Světovém poháru vyhrál jedinkrát, v únoru 2006 ovládl závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku. Hned nato se stal mistrem světa v letech v soutěži družstev.

Reklama