Hlavní obsah

Běžecký areál pro šampionát může vyzkoušet veřejnost

LIBEREC

Běžecký areál v libereckém Vesci, kde už za měsíc bude probíhat největší sportovní událost roku v Česku mistrovství světa v klasickém lyžování, je od pondělka přístupný i veřejnosti. „Pořadatelé se rozhodli zpřístupnit areál v takém rozsahu, aby nebyly narušeny přípravy na světový šampionát,“ informoval Právo mluvčí organizačního výboru MS 2009 Zdeněk Soudný.

Článek

Původně přitom organizační výbor předpokládal, že areál bude milovníkům lyžování zpřístupněn až po šampionátu. „Jsme rádi, že díky příznivému počasí můžeme areál otevřít a dát tak veřejnosti jedinečnou šanci projet se po mistrovských stopách,“ pokračovala prezidentka OV MS 2009 Kateřina Neumannová.

Běžecké tratě mohou běžkaři vyzkoušet každý den v době od 15 do 17 hodin. Podle Soudného bude přístupná vždy jen část, na které zrovna nebudou probíhat přípravy pro mistrovství světa. „Právě upravované úseky budou odděleny ploty a žádáme všechny lyžaře, aby uzávěry respektovali. Upozorňujeme také, že lyžování je pouze na vlastní nebezpečí,“ uvedl mluvčí OV.

Mistrovství světa vypukne pod Ještědem 18. února a potrvá do 1. března. Pořadatelé se po zkušenostech z uplynulých dvou zimních sezón pojistili proti nepříznivému a teplému počasí a vytvořili si zásoby technického sněhu. Ten mají nyní uskladněn nejenom v areálu ve Vesci, ale také v Bedřichově a v Albrechticích v Jizerských horách a na Mísečkách v Krkonoších. Celkem mají v zásobě necelých sto tisíc kubických metrů technického sněhu.

Reklama

Související témata: