Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová skončila na MS devátá v U-rampě

GANGWON

Deváté místo obsadila snowboardistka Šárka Pančochová na mistrovství světa v závodu v U-rampě. Osmnáctiletá závodnice se postarala o nejlepší český výsledek na šampionátu v korejském Gangwonu a zajistila si pravděpodobně účast na olympijských hrách ve Vancouveru v příštím roce. V desetičlenném semifinále za sebou juniorská mistryně světa v neolympijské disciplíně Big Air nechala pouze Slovinku Cilku Sadarovou.

Článek

Nominační kritéria mezinárodní federace FIS a Mezinárodního olympijského výboru pro start ve Vancouveru splnila Pančochová už čtvrtečním postupem z kvalifikace. Český olympijský výbor o podmínkách nominace teprve rozhodne.

Titul získala osmnáctiletá Číňanka Liou Ťia-jü s velkým náskokem před Australankou Holly Crawfordovou a Polkou Paulinou Ligockou. Závod mužů v U-rampě vyhrál Japonec Rjo Aono, za kterým skončili Kanaďan Jeff Bachellor a obhájce titulu Francouz Mathieu Crepel. Martin Černík a Jan Nečas neuspěli v kvalifikaci.

Zástupci asijského kontinentu triumfovali na MS ve snowboardingu poprvé v historii. Oba vítězové potvrdili formu, poté co vyhráli generálku před šampionátem na Světovém poháru v japonském Gifu.

"Před dvěma roky jsem na mistrovství světa ani nepostoupil z kvalifikace, ale od té doby jsem dřel," radoval se Aono. Liou Ťia-jü měla v první jízdě těžký pád a byla po ní poslední. Ve druhé však jasně dominovala.

Mistrovství světa ve snowboardingu - U-rampa:
Muži: 1. Aono (Jap.) 47,3, 2. Batchelor (Kan.) 44,4, 3. Crepel (Fr.) 43,3, 4. Laari (Fin.) 41,9, 5. Lamoureux (Kan.) 40,1, 6. Koski (Fin.) 40,0, ...30. Černík, 41. Nečas (oba ČR).
Ženy: 1. Liou Ťia-jü (Čína) 43,5, 2. Crawfordová (Austr.) 39,6, 3. Ligocká (Pol.) 38,5, 4. Jamaokaová 38,0, 5. Nakašimaová (obě Jap.) 37,5, 6. Castelletová (Fr.) 37,0, ...9. Pančochová (ČR) 32,2.

Reklama

Související témata: