Hlavní obsah

Skokan Bystöl zřejmě dostane za THC čtyřměsíční trest

OSLO

Olympijský vítěz ve skoku na lyžích Lars Bystöl pravděpodobně dostane za svůj pozitivní dopingový test čtyřměsíční trest. Třicetiletý držitel zlaté medaile ze středního můstku z Turína neprošel loni v listopadu na závodě Norského poháru kontrolou, která v jeho moči objevila látku THC, jíž obsahuje hašiš a marihuana.

Článek

Čtyřměsíční trest pro kontroverzního Bystöla navrhla ve středu antidopingová komise v Oslu, její doporučení musí ještě schválit národní lyžařský svaz a olympijský výbor.

Bystöl je považován za promarněný talent. Dlouho měl problémy s alkoholem, kvůli kterým byl opakovaně vyloučen z reprezentace. Kvůli pití se dostal v minulosti nakrátko i do vězení, protože řídil pod vlivem alkoholu. Několikrát se v podnapilém stavu popral.

Třicetiletý skokan naposledy závodil loni v březnu v Kontinentálním poháru ve Vikersundu. Krátce předtím se dvakrát prosadil do první desítky v závodech Světového poháru, ale jinak nevybočil z tápání, které ho postihlo po překvapivém úspěchu na olympiádě v Turíně. Vedle zlata získal také bronz na velkém můstku a v soutěži družstev.

Ve Světovém poháru vyhrál jedinkrát, v únoru 2006 ovládl závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku. Hned nato se stal mistrem světa v letech v soutěži družstev.

Reklama