Hlavní obsah

Na světový šampionát v biatlonu nepojede Moravec

PRAHA

Biatlonista Ondřej Moravec bude po dvou letech chybět na mistrovství světa. Čtyřiadvacetiletý reprezentant se nevešel do pětičlenné nominace na únorový šampionát v korejském Pchjongčchangu, kterou ve čtvrtek oznámil trenér mužského výběru Vlastimil Vávra. Moravec místo toho pojede na mistrovství Evropy do 26 let v ruské Ufě.

Článek

Na mistrovství budou startovat Tomáš Holubec, Jaroslav Soukup, Roman Dostál, Zdeněk Vítek a největší medailová naděje Michal Šlesingr, jenž před dvěma lety získal v italské Anterselvě stříbro a bronz.

O posledním volném místě se rozhodovalo mezi Moravcem a Holubcem, kteří měli podle interních svazových kritérií shodnou pozici. "Ondra Moravec dal nakonec sám přednost mistrovství Evropy před účastí na světovém šampionátu," řekl spolupracovníkovi ČTK Vávra. Soutěže v Ufě jsou na programu na přelomu února a března.

Na šampionát do Pchjongčchangu pojede také pětice žen. Ve výběru kouče Milana Janouška figurují Magda Rezlerová, Zuzana Tryznová, Zdenka Vejnarová, Veronika Vítková a po skončení juniorského MS se 10. února připojí ještě Veronika Zvařičová, která by mohla dostat šanci ve štafetě.

Šampionát začne 14. února, kdy jsou na programu úvodní sprinty.

Nominace na šampionát v Pchjongčchangu:
Muži: Roman Dostál, Tomáš Holubec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek.
Ženy: Magda Rezlerová, Zuzana Tryznová, Zdenka Vejnarová, Veronika Vítková, Veronika Zvařičová.

Reklama