Hlavní obsah

Sudová skončila v SP v paralelní jízdě v boulích třetí

DEER VALLEY

Česká lyžařka Nikola Sudová obsadila v americkém Deer Valley třetí místo v závodu Světového poháru v paralelní jízdě v boulích. Zopakovala tak bronzovou pozici z prosincového úvodního dílu SP v Méribelu a třetí je i v průběžném pořadí seriálu. Sobotní závod vyhrála Kanaďanka Jennifer Heilová.

Článek

Sudová po čtvrtém místě v kvalifikaci zvládla vyřazovací duely s Maxime Dufourovou-Lapointeovou z Kanady i s Američankou Emiko Toritovou. Až v semifinále ji zastavila olympijská vítězka Heilová, to však byla pro českou reprezentantku jediná porážka. V souboji o třetí místo zdolala vicemistryně světa z roku 2005 další domácí lyžařku Elizu Outtrimovou.

V rozhovoru pro ČTK Sudová litovala, že nejslabší výkon ze čtyř jízd podala právě v boji o finále proti Heilové. "Jennifer určitě porazitelná je, ale právě proti ní se mi ta jízda moc nepovedla. Bylo tam pár chyb, dostala jsem se do záklonu, naopak ona zrovna to semifinále zvládla výborně," poznamenala Sudová.

Zato duel o třetí místo s Outtrimovou pak vyzněl pro šestadvacetiletou českou lyžařku, třebaže musela část jízdy absolvovat skoro poslepu. "Trať tady byla hodně těžká, navíc už jsme byly obě unavené. Eliza trochu vybočila, dostala se blízko ke mně a dost mě ohodila. Neviděla jsem totálně nic, ale naštěstí jsem si už pamatovala, jak ta trať vypadá," prohlásila se smíchem Sudová.

Heilová ve finále těsně zvítězila nad Hannah Kearneyovou z USA, která však díky dvěma předchozím triumfům dál vede v celkové klasifikaci Světového poháru.

Šárka Sudová obsadila v kvalifikaci 21. místo, za postupující šestnáctkou zaostala o více než tři body.

Další závod SP čeká akrobatické lyžařky v sobotu 7. února v kanadském středisku Cypress Mountain.

Závod SP v paralelní jízdě v boulích v Deer Valley:
Muži: 1. Colas (Fr.), 2. Babic (USA), 3. Smyšljajev (Rus.), 4. Bilodeau (Kan.), 5. Benna (Fr.), 6. Bloom (USA).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 10 závodů): 1. Bilodeau 290, 2. Colas 249, 3. Benna 170.
Ženy: 1. Heilová (Kan.), 2. Kearneyová (USA), 3. N. Sudová (ČR), 4. Outtrimová, 5. Bahrkeová (obě USA), 6. Itová (Jap.), ...21. Š. Sudová (ČR) - nepostoupila z kvalifikace.
Průběžné pořadí SP (po 4 z 10 závodů): 1. Kearneyová 340, 2. Heilová 275, 3. N. Sudová 194, ...30. Š. Sudová 23.

Reklama