Hlavní obsah

Běžec na lyžích Razým vyhrál sprint na MS do 23 let

PRAZ DE LYS SOMMAND

Běžec na lyžích Aleš Razým se stal mistrem světa do 23 let ve sprintu klasickou technikou. Český reprezentant dnes ve francouzském Praz de Lys Sommand napodobil loňský úspěch Martina Jakše, jenž na minulém šampionátu vyhrál klasickou patnáctku.

Článek

Dvaadvacetiletý sprinterský specialista Razým prokázal svou dobrou formu už v kvalifikaci, kterou vyhrál. Ve finále za sebou člen liberecké Dukly nechal Rusa Andreje Fellera a Daniela Heuna z Německa.

"Byl to skvělý závod. Jsem ale z vítězství hodně překvapený, protože jsem se na šampionát nijak zvlášť nepřipravoval. Už zítra totiž nastupuji do tréninkového kempu před mistrovstvím světa v Liberci," řekl po závodě Razým s výhledem na domácí šampionát, který začne 18. února.

Razým dnes získal svou druhou medaili z juniorských šampionátů, v roce 2006 byl třetí ve štafetě. V této sezoně dvakrát pronikl do nejlepší dvacítky v závodech Světového poháru, na Pražské lyži v rámci Tour de Ski obsadil 13. místo.

"Jsem lepší v bruslení, takže mě docela překvapilo, že jsem tu vyhrál klasiku. Přes léto jsem měl několik zranění a měl jsem čas trénovat běh soupaž. Vypadá to, že se to vyplatilo, i když na úroveň Světového poháru to zatím nestačí," dodal sebekriticky Razým.

Nejúspěšnější Češky v kategorii do 23 let Eva Nývltová a Eliška Hájková závodily v malém finále a obsadily celkově deváté a jedenácté místo.

MS juniorů a závodníků do 23 let v běhu na lyžích (sprint klasickou technikou):
Do 23 let:
Muži: 1. Razým (ČR), 2. Feller (Rus.), 3. Heun (Něm.), ...25. Kořán, 37. Rykr, 44. Hamr (všichni ČR).
Ženy: 1. Rysinová (Rus.), 2. Bjellaanesová (Nor.), 3. Laukkanenová (Fin.), ...9. Nývltová, 11. Hájková, 23. Tolarová, 26. Rösslerová (všechny ČR).
Junioři: 1. Panžinskij (Rus.), 2. Bakken (Nor.), 3. Šimizu (Jap.), ...30. Bartoň, 40. Axmann, 43. Horčička, 49. Augustiňák (všichni ČR).
Juniorky: 1. Östbergová (Nor.), 2. Brodinová (Švéd.), 3. Fallaová (Nor.), ...35. Petrželová, 43. Holubová, 44. Kadrmanová, 51. Janoušková (všechny ČR).

Reklama