Hlavní obsah

Boulařka Sudová: Hlavně, že jsem zůstala celá, došlo ke spoustě zranění

Michal OsobaPrávo

Podruhé v sezóně se lyžařka Nikola Sudová probila mezi nejlepší tři v závodě Světového poháru v jízdě v boulích. V americkém Deer Valley v duálním závodě prohrála jen v semifinále s pozdějším vítězkou Jennifer Heilovou z Kanady.

Foto: Jaroslav Hruška

Česká lyžařka Nikola Sudová

Článek

Byla i ona k poražení?

Určitě, udělala během dne spoustu chyb, bohužel ne v té naší semifinálové jízdě. Tu já naopak zajela nejhůře z těch, čtyř, které jsem jela.

Opět jste uspěla v duálním závodě, nemáte ho už radši než klasický? Bylo to naopak...

To ne, ale můžu říct, že už mi vadí míň. (úsměv)

V pátečním klasickém závodě jste byla druhá v kvalifikaci, ale pak jste se nevešla do desítky. Co se stalo?

Nedojela jsem. Nezvládla jsem příjezd ke skoku, dostala se při helikoptéře moc dopředu a musela jsem vyjet z trati. Ten kopec byl hodně náročný, těžko se po skocích napojovalo. Proto jsem s dualem spokojená, hlavně, že jsem celá.

V čem byla největší záludnost trati?

Nahoře byla ledovka a nebylo místo k zastavení. Vedle trati byl asi jen metr a ten byl tak ledový, že tam stejně nešlo zastavit, hlavně při dualech. Bylo to nebezpečné, došlo ke spoustě zranění. V kvalifikaci odváželi jednu Němku tři čtvrtě hodiny, nemohli se k ní pořádně dostat.

Co to s vámi dělá, když vidíte zraněné kolegyně? Jste pak opatrnější?

Nezbývá než do toho jít zase po hlavě, ale je to nepříjemné, přeci jen se spolu dobře známe...

Na závodech v zámoří jste přes měsíc, jak relaxujete? Učením jako v minulosti?

Ne, to jsem teď nevzala, stejně nestíhám. Ale ráno jdeme na lyže, pak se najíme, máme suchý trénink, další cvičení, část dne strávím s fyzioterapeutkou, takže moc času nezbývá.

Světový pohár pokračuje v kanadském Cypress u Vancouveru, dějišti olympiády. Chystáte už tam předvést svoji zbraň, dvojnou helikoptéru?

Chtěli bychom. Ale záleží i na počasí, vloni se vůbec nejelo. Ani teď tu není optimálně, ale jede se večer, tak by snad už nemusela být mlha.

V průběžném pořadí SP jste třetí, první dvě Heilová a Kearnyová už ale mají slušný náskok. Věříte, že je ještě můžete atakovat?

Šance je. Obě holky zatím nechybovaly, ale předtím vedla Uemarová a teď dvakrát neprošla z kvalifikace. Stát se může cokoli.

Vaše sestra Šárka opět nepostoupila, co jí zatím chybí k lepším výsledkům?

Rok a půl nelyžovala kvůli koleni, pak jela Německý pohár a rovnou svěťák. Ještě mají její jízdy mouchy, ale jde nahoru.

Reklama