Hlavní obsah

Lidé ve Vesci dostanou několik set lístků na mistrovství světa

LIBEREC

Několik set lidí, kteří žijí v bytech a v domech v nejbližším okolí sportovního areálu ve Vesci, dostane během příštích dnů poukázky na vstupenky na mistrovství světa v klasickém lyžování. Na každou adresu dorazí dopis s očíslovaným ústřižkem, na který mohou vybraní obyvatelé Vesce získat zadarmo dva lístky na libovolné závody v běhu na lyžích. ČTK to v pondělí řekl mluvčí libereckého šampionátu Zdeněk Soudný.

Článek

"Vstupenky jim věnujeme, protože mistrovství světa se jich dotkne. Ve Vesci zhoustne doprava a bude se tam pohybovat více lidí. Výroba technického sněhu se neobešla bez hluku, a i když v bytech nepřekročil povolenou hranici, lidé ve Vesci sněhová děla slyšeli," vysvětlil Soudný.

Lístky k stání na běžecké závody mistrovství světa, které začne 18. února, vyjdou na 250 až 1250 korun. Podél běžeckých tratí se vejde přibližně 35 000 diváků. Soudný neupřesnil, jak drahými vstupenkami pořadatelé obyvatele Vesce obdarují.

"Je to směšné, snaží se nám ucpat ústa rohlíkem," uvedl již dříve k chystanému rozdávání lístků na závody ve Vesci předseda občanského sdružení Náš Vesec Jaromír Baxa. Členům sdružení vadil noční hluk ze sněhových děl a požadovali, aby je pořadatelé okamžitě zastavili. Výroba technického sněhu však pokračovala dál.

"Limit pro venkovní hluk je podle zákona 40 decibelů. Ve Vesci jsme povolili 45 decibelů a naměřili jsme tam nižší hodnoty. Za venkovního hluku 45 decibelů nepřekročí hluk v místnostech nejvyšší možnou hranici 30 decibelů," konstatoval ředitel krajské hygienické stanice Vladimír Valenta.

Reklama

Související témata: