Hlavní obsah

Rieschová v tréninku na sjezd na MS upadla a zranila si koleno

Německá lyžařka Maria Rieschová měla v tréninku na sjezd na mistrovství světa ve Val d'Isere těžký pád. Nejlepší slalomářka sezony a druhá žena celkového pořadí Světového poháru má naraženou páteř, pohmožděné koleno a potlučený obličej. Jedna z favoritek šampionátu však navzdory zdravotním potížím chce startovat v páteční superkombinaci.

Článek

Hůř než Rieschová je na tom po pádu v tréninku Jessica Lindellová-Vikarbyová, která si přetrhla přední zkřížený vaz v pravém koleně. Sezona tak pro švédskou lyžařku skončila.

Čtyřiadvacetiletá Rieschová na náročné sjezdovce neudržela rovnováhu při dopadu po skoku a skončila v ochranné síti. Po pádu se postavila na lyže a dojela do cílového prostoru, kde se rozplakala. Osmá žena z úterního superobřího slalomu měla v obličeji odřeniny a oteklý ret.

Vítězka čtyř slalomů v sezóně, která patří k velkým kandidátkám na zisk medaile v superkombinaci, odjela do nemocnice na rentgen, ten však nepotvrdil původní obavy z natržení postranního vazu v levém koleně. Rieschová se proto ve čtvrtek rozhodne, zda se postaví na start tréninku na sjezd a stále plánuje start v páteční superkombinaci.

Hlavní disciplína Rieschové slalom, v němž bude obhajovat zlatou medaili Šárka Záhrobská, je na programu v sobotu 14. února.

Dnešní první trénink na páteční kombinaci a nedělní sjezd vyhrála Britka Chemmy Alcottová před Švýcarkou Larou Gutovou a Nadiou Fanchiniovou z Itálie. Záhrobská zajela 36. čas, Klára Křížová 38. a Lucie Hrstková pětačtyřicátý.

Trénink na sjezd lyžařek na mistrovství světa:
1. Alcottová (Brit.) 1:30,21, 2. Gutová (Švýc.) -20, 3. N. Fanchiniová (It.) -50, ...36. Záhrobská -5,84, 38. Křížová -6,89, 45. Hrstková (všechny ČR) -9,50.

Reklama