Hlavní obsah

Lékaři začali probouzet lyžaře Albrechta z umělého spánku

Lékaři v innsbrucké nemocnici začali podruhé probouzet z umělého spánku švýcarského lyžaře Daniela Albrechta. Pětadvacetiletý závodník, jenž měl na nynějším mistrovství světa obhajovat zlato v superkombinaci, není při vědomí více než dva týdny po těžkém pádu v tréninku na slavný sjezd v Kitzbühelu.

Článek

"Začínáme velmi pomalu redukovat jeho umělý spánek a veškeré reakce těla důkladně monitorujeme," uvedli v sobotu představitelé nemocnice v denní zprávě, kterou pravidelně zveřejňují od Albrechtova zranění 22. ledna.

Vítěz dvou závodů Světového poháru v této sezóně si při pádu poranil plíce a hlavu. S vývojem mozkolebečního traumatu byli lékaři od počátku spokojeni, problémy však dělaly plíce, do nichž začal Albrecht mírně krvácet a utvořil se mu v nich zánět. Právě kvůli nedostatečné funkci dýchacího orgánu doktoři přerušili první fázi probouzení, s níž začali minulý víkend.

Nyní by už proces, který normálně trvá tři až čtyři dny, mohl proběhnout bez komplikací. "V případě Albrechtovy kondice, kterou coby špičkový sportovec má, by to mohlo zabrat jen dva dny. Ale vše závisí na tom, jak bude jeho tělo reagovat," uvedl mluvčí nemocnice Johannes Schwamberger.

Reklama