Hlavní obsah

Sudová skončila v paralelní jízdě v boulích v Aare šestá

AARE

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila šesté místo v sobotní paralelní jízdě v boulích na Světovém poháru v Aare. Po pátečním nezdaru ve finále individuálního závodu si dnes částečně spravila chuť postupem z kvalifikace do čtvrtfinále.

Článek

"Dneska to bylo lepší, ale letos mi nějak nevycházejí finále," vrátila se Sudová k pátečnímu závodu. V něm se jí nepodařil dopad při saltu. "Měla jsem pocit, že jsem vysoko, ale nebylo to tak a hrábla jsem si špičkou lyže při dopadu," popsala. Trápí ji navíc nachlazení. "S horečkou se celkem blbě závodí," posmutněla.

Ve čtvrtfinále dnes těsně o jediný bod podlehla později třetí Rakušance Margaritě Marblerové. "Měla jsem docela smůlu, protože jsem s ní prohrála v rychlosti o jednu setinu sekundy, což byl přesně ten jeden bod," řekla.

Z prvenství se radovala již potřetí v sezoně Američanka Hannah Kearneyová, která ve finále porazila Japonku Aiko Uemuraovou. Tři závody před koncem SP vede Kearneyová téměř o sto bodů, Sudová je pátá.

"Teď už můžu zapomenout na nějaké skvělé umístění v celkovém pořadí Světového poháru, takže se soustředím opravdu na Japonsko," řekla Sudová směrem k mistrovství světa v Inawaširu, které se koná první březnový týden.

Druhá česká závodnice Tereza Vaculíková obsadila v kvalifikační jízdě devatenáctou příčku a do čtvrtfinále nepostoupila. Mužskou kategorii vyhrál stejně jako v pátek Kanaďan Alexandre Bilodeau.

SP v akrobatickém lyžování - Aare (Švéd.)
Muži - paralelní jízda v boulích: : 1. Bilodeau, 2. Rousseau, 3. Marquis (všichni Kan.), 4. Reiherd (Kaz.), 5. Colas (Fr.), 6. Kashima (USA), ...39. Kotek (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 10 závodů): 1. Bilodeau 590, 2. Colas 399, 3. Rousseau 320.
Ženy - paralelní jízda v boulích: 1. Kearneyová (USA), 2. Uemuraová (Jap.), 3. Marblerová (Rak.), 4. Richardsová, 5. Dufourová-Lapionteová (obě Kan.), 6. N. Sudová, ...19. Vaculíková (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 10 závodů): 1. Kearneyová 570, 2. Heilová (Kan.) 484, 3. Marblerová 349, ...5. N. Sudová 296, 31. Š. Sudová (ČR) 31, 37. Vaculíková 15.

Reklama