Hlavní obsah

Čudov zvažuje, že nepřijme stříbro ze zmatečné stíhačky na MS

PCHJONGČCHANG/MOSKVA

Biatlonista Maxim Čudov zvažuje, že se v úterý nezúčastní slavnostního vyhlášení medailistů z nedělního stíhacího závodu na mistrovství světa. Po něm se dvakrát měnilo pořadí a šestadvacetiletý Rus se mohl krátce dokonce radovat z vítězství. Nakonec mu však náleží stříbrná medaile, s čímž nesouhlasí.

Článek

Čudov doběhl ve stíhačce na 12,5 km druhý za norským fenoménem Ole Einarem Björndalenem. Později se však ukázalo, že dvanáct závodníků včetně vítěze zvolilo v prvním kole špatnou cestu, za což dostali penalizaci 60 sekund. Díky tomu se Čudov posunul na první místo, ale odvolací komise následně potvrdila původní výsledky dosažené na trati.

"Je pro mě nepochopitelné, že porušení pravidel v závodě zůstane bez následků," citovala Čudova agentura Věs Sport. Trojnásobný světový šampión z minulých šampionátů považuje rozhodnutí jury za precedens a přemýšlí o tom, že na protest nepřevezme při úterním vyhlášení stříbrnou medaili. "Ta situace je pro mě hodně nepříjemná, ale do individuálního závodu v úterý určitě nastoupím," dodal rodák z Baškortostánu.

Podle Věs Sport se možná Ruský biatlonový svaz proti rozhodnutí komise odvolá ke sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

Reklama