Hlavní obsah

Biatlonista Čudov uznal, že Björndalen byl ve stíhačce lepší

PCHJONGČCHANG

Ruský biatlonista Maxim Čudov nakonec nebojkotoval dodatečný medailový ceremoniál po stíhacím závodě a uznal, že Ole Einar Björndalen byl lepší. Fenomenální Nor v neděli nejdříve dostal minutovou penalizaci za zkrácení tratě a Čudov se na jeho úkor radoval z titulu mistra světa, jenže jury pak verdikt změnila a ponechala v platnosti původní výsledky.

Článek

Čudov cítil křivdu a zvažoval, že si dnes pro medaili nepřijde, ale nakonec si to rozmyslel. "Chtěl bych Olemu pogratulovat. Byl silnější a rychlejší než já," řekl novinářům.

I když Björndalenovo vybočení z předepsané trati stále považuje za porušení pravidel, s verdiktem se smířil a při norské hymně na počest vítěze si na výraz úcty sundal čepici. "Jury nakonec rozhodla takhle. My jsme stříleli a běželi nejlépe, jak jsme dokázali. Odvedli jsme svou práci. Nemůžeme ovlivnit, co dělá jury a naše svazy," uvedl.

Na mistrovství světa se musí stejně jako ostatní Rusové vyrovnat s nepříjemnou situací po usvědčení tří týmových kolegů Dmitrije Jarošenka, Albiny Achatovové a Jekatěriny Jurjevové z dopingu. "Ta situace mi hodně přitížila, v posledních třech dnech jsem spal jen čtyři až pět hodin. Je to pro mě i pro celý náš tým velmi těžké," svěřil se trojnásobný mistr světa.

Ani v nejmenším také nemá pochopení pro Rusy, kteří poslali švédským a francouzským biatlonistům e-maily, v nichž jim vyhrožují smrtí. "Nemůžu mluvit za všechny Rusy, ale tito lidé nepřemýšleli o tom, co dělají a co mohou svými činy způsobit," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články