Hlavní obsah

Bauer je v pořádku a poběží na MS i skiatlon

Lukáš Bauer je po závodu na 15 km klasicky na mistrovství světa v Liberci v pořádku a je připraven nastoupit do nedělního skiatlonu na 2x15 kilometrů. Do sestavy trenéra Miroslava Petráska se dostal kromě stříbrného medailisty z pátečního závodu také Jiří Magál a poprvé na šampionátu Milan Šperl a Martin Koukal. Výsledek nedělního závodu pomůže kouči utvořit sestavu pro páteční štafetu, do níž čeští běžci na lyžích vkládají medailové naděje.

Článek

"Poběží, je v pořádku," ujistil po sobotním tréninku novináře kouč Petrásek. Bauer jen lehce lyžoval na tratích ve Vesci. V jeho plánech je držet se mezi desítkou nejlepších v průběhu závodu a v závěru zaútočit. "Rozhodně budu o dost míň nervóznější než před prvním závodem," řekl vicemistr světa v závodu na 15 km klasickou technikou.

Skiatlon bude náročný zejména pro servismany, protože se očekává zhoršení počasí a sněžení. "Kdo bude v cíli první, tak vyhraje, nemá cenu to nějak sledovat," mávl Bauer rukou. "Věřím, že Koukal se Šperlem se předvedou tak, abych s nimi mohl počítat do štafety," dodal kouč.

Závod ve Vesci začíná v neděli ve 13:00 hodin a v přímém přenosu ho vysílá Česká televize na druhém programu.

Reklama

Související témata: