Hlavní obsah

Lyžař Lanzinger se vrací do Kvitfjellu, kde přišel o nohu

Rok po osudném pádu se bývalý rakouský lyžař Matthias Lanzinger vrátí do Kvitfjellu, kde loni při superobřím slalomu Světového poháru utrpěl těžká zranění a následně mu lékaři museli amputovat nohu. V závěru týdne bude podle agentury DPA v norském středisku působit v roli spolukomentátora rakouské televize.

Foto: Sport.cz

Rakouský sjezdař Matthias Lanzinger na archivním snímku.

Článek

Po organizátorech z Kvitfjellu osmadvacetiletý Rakušan vymáhá odškodné za údajná pochybení při loňském závodu. Podle expertizy mnichovského chirurga Bernda Steckmeiera trval příliš dlouho závodníkův převoz do nemocnice a německý lékař kritizoval také metody, které byly užity při pokusu o záchranu nohy. Lanzingerově žalobě čelí také mezinárodní federace FIS a nemocnice v Oslu. Lyžař chce vysoudit nejméně 100 000 eur.

Lanzinger zavítal mezi své bývalé kolegy hned v úvodu Světového poháru v Söldenu a navštívil také lednové závody v Kitzbühelu, kde byl svědkem děsivého pádu Švýcara Daniela Albrechta v tréninku. "Padat se bude vždycky. Je to cirkus, show," komentoval nehodu bývalého mistra světa v superkombinaci, který pak ležel tři týdny v umělém spánku.

Reklama