Hlavní obsah

Američan Demong vyhrál po MS i závod SP sdruženářů v Lahti

LAHTI

Americký sdruženář Bill Demong vyhrál závod Světového poháru v Lahti a potvrdil formu z Liberce, kde se stal mistrem světa. Na druhém místě dnes doběhl vedoucí muž seriálu Fin Anssi Koivuranta, nejlepší z českých reprezentantů byl dvanáctý Pavel Churavý.

Článek

Demong si skvělou formu z MS přivezl i do Finska a už po šestém místu ve skokanské části bylo zřejmé, že bude bojovat o svůj čtvrtý triumf v této sezoně SP. Tradičně nejlepšího skokana Koivurantu dostihl na čtvrtém kilometru a ještě s Francouzem Jasonem Lamym Chappuisem společně bojovali o stupně vítězů. Výrazné zlepšení v běh předvedl opět Nor Magnus Moan, na lepší než čtvrté místo to ale nestačilo.

Z českých sdruženářů předvedl nejlepší skok Aleš Vodseďálek, který ale 16. příčku neudržel a na své první body do hodnocení SP opět nedosáhl. Naopak Churavý se v závěru běhu na 10 kilometrů dostal před několik soupeřů a na první desítku mu chybělo necelých deset sekund. Miroslav Dvořák a Tomáš Slavík po nevydařených skocích neměli šanci bojovat o přední umístění.

Do konce sezony zbývají sdruženářům tři závody, Koivuranta nyní vede o 79 bodů před Moanem. V Lahti se bude bojovat o body i v sobotu.

Reklama

Související témata: