Hlavní obsah

V Kuopiu bodovali Janda i Koudelka, vyhrál veterán Okabe

KUOPIO

Japonský skokan na lyžích Takanobu Okabe vyhrál překvapivě dnešní závod Světového poháru v Kuopiu. Čeští reprezentanti Jakub Janda a Roman Koudelka uzavřeli první dvacítku, do druhého kola se nedostal celkově sedmatřicátý Ondřej Vaculík.

Článek

Jeden z posledních závodů sezony se dlouho nesl ve znamení domácích Finů. Po prvním kole vedl suverénně díky nejdelšímu skoku dne Harri Olli, jenž předvedl 130,5 metru. Stejně jako druhý Kalle Keituri však už poněkolikáté nezvládl druhé kolo a nakonec skončil až čtvrtý. Propadákem skončil závod také pro Rakušany, z nichž nejlepší Wolfgang Loitzl obsadil až osmou příčku.

Vítězství tak spadlo do klína Okabemu, na další medailové příčky poskočili Švýcar Simon Ammann a Polák Adam Malysz. Osmatřicetiletý Okabe se z triumfu v SP radoval po dlouhých 11 letech.

Českým skokanům se lépe vydařilo první kolo, po kterém byl Janda dokonce čtrnáctý, po skoku dlouhém 109 metrů si o pět míst pohoršil. Koudelka také metr a půl ubral a skončil hned za ním.

V celkovém hodnocení stáhl Ammann náskok dnes desátého Gregora Schlierenzauera na rovných 200 bodů, do konce sezony zbývají čtyři závody.

Reklama

Související témata: