Hlavní obsah

Boulařka Sudová půjde po skončení sezóny učit

Veronika FeltováSport.cz

V úterý večer se vrátila Nikola Sudová z japonského Inawašira, kde o uplynulém víkendu na mistrovství světa vybojovala bronzovou medaili. Doma si ale příliš neodpočine, ve středu ji čeká vyšetření bolavého kolena a v sobotu odlétá do Francie. Tam se 18. března uskuteční poslední závod Světového poháru a česká boulařka v něm bude bojovat o celkové třetí místo.

Foto: Ivana Roháčková

Boulařka Nikola Sudová s bronzovou medailí z mistrovství světa

Článek

V sobotu boulařka Nikola Sudová vybojovala na mistrovství světa v japonském Inawaširu bronzovou medaili. O den později skončila v paralelním závodě pátá. "Medaile je pro mě velkým úspěchem. A s pátým místem jsem také spokojená. Bylo to hodně o chybách a silách závodnic. A mně už také docházely. Takže jsem ráda, jak to dopadlo," přiznala.

Atmosféra při závodech se jablonecké rodačce líbila. "Byly tam asi čtyři tisíce lidí. V Japonsku jsou boule hodně populární. Na ženský závod přišlo dokonce více fanoušků než na ten mužský, a to se nestává tak často," pochvalovala si Sudová.

Boj o třetí místo ve Světovém poháru

Příští týden se ve francouzském La Plagne pojede poslední závod Světového poháru. Nikola Sudová je celkově zatím na čtvrtém místě. Ráda by ale o příčku výše. "Motivaci jsem po světovém šampionátu rozhodně neztratila. Na třetí příčku jsme asi tři adeptky. Bude to hodně náročné. Udělám ale vše, abych uspěla," prohlásila. Její největší soupeřkou bude novopečená dvojnásobná mistryně světa Japonka Aiko Uemuraová. "Aiko má teď skvělou formu. Souboj o třetí místo s ní bude hodně těžký.Hlavně, abych neupadla a neublížila si" dodala.

Než ale odletí, absolvuje nejlepší česká boulařka vyšetření bolavého kolena. "Půjdu za panem doktorem Kolářem. Věřím, že to nebude nic vážného. Je ale dobré vědět, co s tím mám. Při závodech jsem měla koleno zatejpované, takže to s ním šlo," vyprávěla.

Bude učit zeměpis a tělocvik

Odpočinout si doma ale příliš nestihne. "Kdepak, žádné odpočívání. Ve středu jdu na vyšetření s kolenem. Pak musím do školy. Vybalit, vyprat, zabalit a v sobotu zase letíme do Francie," líčila nabitý program. Příliš relaxovat nebude ani po skončení sezóny.

"Do konce března mě ještě čekají nějaké akce na lyžích. V dubnu bych chtěla stihnout krátkou dovolenou někde v teple a také půjdu v Jablonci do školy na praxi. Budu učit zeměpis a tělesnou výchovu," prozradila šestadvacetiletá lyžařka. "A v květnu už se začnu pomalu připravovat na olympijskou sezónu," uzavřela.

Reklama