Hlavní obsah

Třicítku v Trondheimu vyhrála Majdičová, Rajdlová byla třináctá

Vedoucí závodnice Světového poháru v běhu na lyžích Petra Majdičová ze Slovinska vyhrála sobotní klasickou třicítku s hromadným startem v Trondheimu a v čele průběžného pořadí má před Polkou Justynou Kowalczykovou náskok 91 bodů. Česká reprezentantka Kamila Rajdlová doběhla do cíle třináctá, což je její nejlepší výsledek v sezóně.

Článek

Majdičová tak dál míří k celkovému triumfu ve Světovém poháru. Před dvěma dny vyhrála v norském zimním středisku sprint, v sobotu naopak kralovala nejdelší vypisované trati, třebaže na 25. kilometru ještě měla na vedoucí Kowalczykovou více než půlminutovou ztrátu.

Polská běžkyně však těžila z bonusových bodů za dílčí prvenství na mezičasech na desátém, sedmnáctém a pětadvacátém kilometru. Na trati tak získala navíc celkem 45 bodů, zatímco Majdičová jen pět. I proto se její náskok v čele SP po vítězství paradoxně snížil.

Kowalczyková nakonec doběhla s dvanáctisekundovým odstupem druhá, ve finiši byla rychlejší než třetí Japonka Masako Išidaová i než domácí závodnice Kristin Steiraová. Rajdlová v závěru předjela několik soupeřek a na vítězku ztratila bezmála minutu a půl.

Do konce sezóny chybějí ještě čtyři závody, které jsou v příštím týdnu na programu ve Švédsku.

Závod SP v běhu na lyžích v Trondheimu:
Ženy - 30 km klasickou technikou s hromadným startem:
1. Majdičová (Slovin.) 1:25:22,2, 2. Kowalczyková (Pol.) -11,7, 3. Išidaová (Jap.) -12,0, 4. Steiraová (Nor.) -12,3, 5. Sachenbacherová-Stehleová (Něm.) -21,9, 6. Longaová (It.) -29,9, 7. Johaugová (Nor.) -33,9, 8. Roponenová -36,5, 9. Saarinenová (obě Fin.) -49,9, 10. Ševčenková (Ukr.) -55,7, ...13. Rajdlová (ČR) -1:26,7.

Reklama

Související témata: