Hlavní obsah

Poslední závod družstev skokanů na lyžích vyhráli Norové

PLANICA

Kvarteto norských skokanů na lyžích vyhrálo poslední závod družstev v sezoně, který byl na mamutím můstku v Planici stejně jako páteční individuální soutěž zkrácen na jedno kolo. Čeští reprezentanti obsadili předposlední jedenácté místo.

Článek

Norsko zvítězilo o více než 30 bodů před překvapivě stříbrným Polskem, třetí byli také nečekaně ruští skokané. Pro obě tyto země to bylo jejich druhé umístění na stupních vítězů v historii SP, Poláci byli dosud nejlépe třetí.

Zklamáním naopak skončil závod pro favorizované Rakušany, kteří navzdory přítomnosti mistra světa v letech a vítěze letošního SP Gregora Schlierenzauera obsadili čtvrté místo. Mimo elitní trojku skončilo družstvo rakouských skokanů naposledy před pěti lety v Lahti.

Češi ve složení Čestmír Kožíšek, Roman Koudelka, Jan Matura a Ondřej Vaculík porazili pouze čtveřici ze Spojených států. Nejdelší let 180,5 metru předvedl planický debutant Kožíšek.

Stejně jako v pátek byl i dnešní závod mnohokrát přerušen kvůli větru. Na rozdíl od individuální soutěže skokané dokonce zahájili druhé kolo, to však jury před poslední osmičlennou skupinou anulovala.

Sezóna SP vyvrcholí na Letalnici v neděli závěrečným závodem jednotlivců.

Závod družstev Světového poháru v letech na lyžích v Planici:
1. Norsko (Hilde, Evensen, Jacobsen, Bardal) 793,4 b., 2. Polsko (Stoch, Rutkowski, Hula, Malysz) 761,9, 3. Rusko (Kornilov, Karelin, Rosljakov, Vasiljev) 734,6, 4. Rakousko 715,6, 5. Slovinsko 714,7, 6. Německo 664,7, ...11. Česko (Kožíšek, Koudelka, Matura, Vaculík) 617,2.

Reklama

Související témata: