Hlavní obsah

Björndalen pokřtil areál v Trondheimu dalším vítězstvím

TRONDHEIM

Norský biatlonista Ole Einar Björndalem korunoval své galapředstavení v novém areálu v Trondheimu vítězstvím v závodu Světového poháru s hromadným startem. Před dnešním úspěchem byl čtrnáctinásobný mistr světa druhý ve čtvrtečním sprintu a v sobotu triumfoval ve stíhačce.

Článek

Björndalen před zraky norského krále Haralda ani jednou nechyboval na střelnici, což z třicetičlenného startovního pole dokázal už jen Michal Šlesingr. Českému reprezentantovi se však příliš nevedlo v běhu, 25. čas stačil pouze na jedenácté místo. Držitel dvou medailí z MS 2007 ztratil 1:48 minuty na Björndalena a například zhruba půl minuty na osmého Němce Michaela Greise, jenž musel na čtyři trestné okruhy.

"Prostě mi to nejelo. Trať byla měkká, pomalá, a to se svojí silovou technikou nemám rád. V prvním kole jsem měl ještě dostatek energie a držel jsem se s nejlepšími v kontaktu, ale síly mi rychle ubývaly. Jsem rád, že jsem za toho stavu zvládl střelbu," uvedl na webu biatlonového svazu Šlesingr.

Nejúspěšnějšímu českému reprezentantovi se nepodařilo navázat na stíhací závod, v němž obsadil páté místo a zajel svůj druhý nejlepší výsledek v sezoně. "To byl závod podle mých představ. Vyšel mi běh, střelba a měl jsem skvělé lyže," řekl Šlesingr, od nějž se podobné výkony čekají častěji. "Určitě by se mi líbilo jezdit stabilně do desítky, ale zatím nevím, proč mi to v této sezoně nejde tak, jak bych si představoval," dodal biatlonista, jehož nejlepším umístěním v sezoně byla čtvrtá pozice ve sprintu v Oberhofu.

Pětatřicetiletý Björndalen vyhrál o 29 sekund před Rakušanem Simonem Ederem a zvýšil své vedení ve Světovém poháru před Polákem Tomaszem Sikorou na 71 bodů. Třetí dnes skončil jiný Nor Emil Hegle Svendsen.

Biatlonový seriál vyvrcholí příští týden třemi závody v ruském Chanty-Mansijsku.

Reklama

Související témata: