Hlavní obsah

Podle lyžaře Bauera byla sezóna jednoznačně dobrá

S pocitem solidně odvedené práce v právě skončené sezóně se vrátil domů z finále Světového poháru v klasickém lyžování ze severu Evropy nejúspěšnější český reprezentant Lukáš Bauer. Na letišti v Ruzyni dnes sesazený obhájce prvenství v Světovém poháru zopakoval, že s ohledem na své zdravotní problémy má za sebou dobrý běžkařský rok.

Článek

"Ta moje letošní sezóna byla určitě dobrá, možná víc než dobrá," řekl Bauer novinářům. "Dosáhl jsem svého třetího nejlepšího výsledku v celkovém hodnocení Světového poháru. A když přihlédnu ke zdravotním problémům, tak po té loňské sezóně snů byla druhá nejlepší. Jediná kaňka byla štafeta (na mistrovství světa), jinak se vše podařilo," hodnotil Bauer.

Do sezóny vstupoval s tím, že chce vybojovat medaili na domácím světovém šampionátu. A to se mu podařilo, v závodě na 15 kilometrů klasickou technikou skončil v Liberci druhý. "I deváté místo v celkovém pořadí Světového poháru je dobré a zejména páté místo v distančních závodech je příjemný bonus," uvedl Bauer a byl celkem spokojený i s víkendovým finále SP na severu Evropy.

Teď jej ještě čeká mistrovství České republiky na Mísečkách. Prý se na domácí závody velmi těší. "Také ale na neděli, až to všechno skončí. Potom si na lyže asi stoupnu jen doma s dětmi," přiznal Bauer. Moc klidu si ale neužije. "Budu muset řešit zdravotní problémy, navíc finišuji na škole," upozornil. Má před sebou také dovolenou, výběr ale nechá na rodině. "Půlrok se řídil podle mě, teď to nechám na nich. Ale nerad bych někam za sněhem. Spíše si představuji moře," přiznal Bauer.

S tréninkem na novou sezónu chce začít, až se mu bude chtít. Ačkoliv bude před lyžaři olympijský rok, tlak neočekává takový jako před libereckým MS. "Mám natrénováno hodně a nebude nade mnou viset ten strašák domácího mistrovství světa. To byla výrazná motivace," uvedl Bauer. Na olympiádě se chce každopádně prosadit. "Ale nevyhlásím, že vše dělám pro olympiádu. Chci uspět i na Tour de Ski a ve Světovém poháru," dodal Bauer.

Reklama