Hlavní obsah

Skokany na lyžích už nepovede rakouský kouč Schallert

PRAHA

U českých skokanů na lyžích skončil po sezóně rakouský kouč Richard Schallert. V rozhovoru pro server idnes.cz uvedl, že se k tomuto rozhodnutí odhodlal už dříve než při posledních závodech v Planici.

Článek

Rakouský odborník vedl reprezentaci jako hlavní kouč od roku 2006 a letos ji na světovém šampionátu dovedl k pátému místu v týmové soutěži. Na olympiádu ve Vancouveru už ji ale připravovat nebude. "Tenhle rok jsem měl někdy pocit, že by chlapci mohli být lepší, ale že jsou věci, které nefungují, jak by měly nebo mohly. Moje budoucnost nebude spojena s českým týmem. Ovšem nechci prát špinavé prádlo," uvedl čtyřiačtyřicetiletý Schallert.

Jako jeden z důvodů, proč neprodloužil smlouvu, je i fakt, že neumí Česky. "Nezachytím všechno, co se děje v pozadí. O hodně věcech nevím, nebo se je dozvím až později," uznal Schallert, který také potvrdil, že jeho tréninkové metody seděly spíše na mladší závodníky než jsou například Jakub Janda s Janem Maturou.

Situaci s hledáním nového kouče pro olympijskou sezonu může komplikovat i fakt, že se bude volit na konci dubna vedení úseku skoku. V jeho čele stojí nyní Leoš Škoda.

Reklama