Hlavní obsah

Hájková s Razýmem mají domácí tituly ve sprintu

HORNÍ MÍSEČKY

Běžci na lyžích Eliška Hájková a Aleš Razým jsou novými českými mistry ve sprintu klasickou technikou, který se v rámci domácího mistrovství běžel ve čtvrtek v areálu na Horních Mísečkách. Šampionát pokračuje v následujících dnech distančními závody, v neděli jej pak uzavřou štafety.

Článek

Stupně vítězů v závodu mužů opanovali závodníci Dukly Liberec. Razým, šestý muž ve volném sprintu na únorovém mistrovství světa v Liberci ve finále předčil druhého Petra Nováka, třetí místo vybojoval Jan Rykr. Mezi ženami pro změnu dominovaly závodnice SKP Jablonec nad Nisou, za vítěznou Hájkovou skončily účastnice libereckého šampionátu Eva Nývltová a Eva Skalníková.

V pátek má mistrovství na programu závod žen a mužů na 10, resp. 15 km volnou technikou, v sobotu se pojede na stejných distancích klasicky. V neděli pak klání na Mísečkách uzavřou závody štafet.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích na Horních Mísečkách - sprint klasicky (1,1 km)
Muži - finále A: 1. Razým, 2. Novák, 3. Rykr (všichni Dukla Liberec), 4. Axmann (SKI klub Šumperk), 5. Kupilík (Dukla Liberec), 6. Kořán (Sport Club Plzeň).
Ženy - finále A: 1. Hájková, 2. Nývltová, 3. Skalníková (všechny SKP Jablonex Jablonec n. N.), 4. Tolarová (SKI klub Jablonec n. N.).

Reklama