Hlavní obsah

Bauer a Rajdlová mají lyžařské tituly i z klasické techniky

HORNÍ MÍSEČKY

Nejlepší současní čeští běžci na lyžích Lukáš Bauer a Kamila Rajdlová zcela ovládli domácí mistrovství v Horních Mísečkách na Liberecku. Po pátečních triumfech volnou technikou v sobotu dominovali i v klasických závodech.

Článek

Bauerovým největším soupeřem byl opět Martin Koukal, kterého největší favorit porazil na desetikilometrové trati téměř o minutu. Třetí skončil Jan Rykr.

"Závod jsem svižně rozjel a od začátku udržoval tempo. Jelo se na mokrém sněhu, tak jsme ani nemazali a použili mikrokontakty. Vychutnal jsem si to," řekl Bauer spolupracovníkovi ČTK. Sezónu zakončí startem v nedělní štafetě, pro kterou si sehnal kolegy do týmu. "Naskočím na poslední úsek a snad budu v chumlu a na dohled ostatních, abych si zazávodil člověk proti člověku," dodal na svém webu Bauer, kterého potom čeká 10. dubna operace nosní přepážky.

Rajdlová na pětikilometrové trati zvítězila o 12 sekund před Ivou Janečkovou a byla ráda, že sezona končí. "Dnes už jsem byla dost unavená. Lépe se mi jelo v pátek skejtem. Minulý týden jsem absolvovala čtyři závody a těším se na rodinu a jedenáctiměsíční dcerku, které jsem během sezóny hodně chyběla," uvedla Rajdlová.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích na Horních Mísečkách:
Muži - 10 km klasicky:
1. Bauer (SKP Jablonex Jablonec n. N.) 23:57,6, 2. Koukal -52,3, 3. Rykr (oba Dukla Liberec) -1:23,1, 4. Novotný (Ski Team Jeseník) -1:35,1, 5. Novák -1:37,9, 6. Kupilík (oba Dukla Liberec) -2:01,3.
Ženy - 5 km klasicky:
1. Rajdlová (Dukla Liberec) 14:01,2, 2. Janečková -11,9, 3. Hájková -37,1, 4. Nývltová (všechny Jablonex Jablonec n. N.) -56,1, 5. Chrástková (Nové Město na Moravě) -1:01,2, 6. Moravcová (Jablonex Jablonec n. N.) -1:01,6.

Reklama