Hlavní obsah

Škoda zůstává v čele skokanů na lyžích, Sakala je v radě

SYCHROV

Leoš Škoda nadále povede v roli předsedy úsek skoku na lyžích Svazu lyžařů České republiky. V radě zůstal i Rostislav Jozífek, mezi novými členy je mimo jiné i bývalý úspěšný skokan a současný trenér ženské reprezentace Jaroslav Sakala.

Foto: Sport.cz/Manfred Strnad

Jaroslav Sakala se raději než skokům věnuje sjezdovému lyžování a jízdě na bobech.

Článek

Rada dostala výjimečně mandát na pět let, aby se srovnal chod fungování s olympijským cyklem, jak je to zavedeno v ostatních úsecích.

Prvotním úkolem nového vedení úseku je zajištění reprezentačního trenéra, jelikož u týmu skončil Rakušan Richard Schallert.

K dalším patří finanční stabilizace. Úsek přišel o dva hlavní partnery, což znamená minus přes tři miliony korun. Rozpočet na rok 2009 tak je navržen na deset milionů korun. "Padáme brutálně. Nejsme dnes bohatým úsekem," řekl delegátům sportovní ředitel Rostislav Jozífek. V minulosti měl úsek v jedné době dokonce dvojnásobné prostředky.

I proto není v návrhu ani koruna na prémie pro reprezentanty, ale jako kompenzaci by jim měla být nabídnuta reklamní plocha pro vlastní využití. "Vyslyšíme, po čem volali v sezoně," uvedl Jozífek.

Rok před olympiádou ve Vancouveru je v rozpočtu například snížena položka na závodní činnost, ale reprezentace by neměla mít problémy. Pomoci by měly finance Dukly, odkud by mělo přijít okolo dvou milionů korun. "Je to obrovská pomoc, díky," konstatoval Jozífek.

Reklama

Související témata: