Hlavní obsah

Běžec Bauer po operaci nosu dohání školní povinnosti

BOŽÍ DAR

Běžec na lyžích Lukáš Bauer má po plánované operaci nosní přepážky. Zákrok podstoupil stříbrný medailista z mistrovství světa v Liberci 10. dubna v jablonecké nemocnici a nyní se věnuje bakalářské práci a přípravě na zkoušky. Operoval ho opět primář Robert Toscani, který české běžecké jedničce už předloni odstranil krční mandle.

Článek

"Přežil jsem to," vtipkoval Bauer na svém serveru a doplnil, že zákrok se obešel bez komplikací. V nemocnici strávil pět dnů, pak ještě docházel na kontroly a inhalaci léků pomáhajících hojení a splasknutí sliznic. "Nejhorší byl první den po operaci, ale v porovnání s mandlemi to bylo z větší části v pohodě," řekl.

Operace nosní přepážky je dalším krokem k odstranění přetrvávajících zdravotních potíží, s kterými se Bauer potýkal takřka celou minulou sezonu. Až čas ukáže, zda operace, na kterou se chystá i jeho kolega Martin Jakš, přinese úlevu. "Měl bych být v zimě zdravější, proto jsem se pro to rozhodl, ale uvidíme," uvedl Bauer.

Čtrnáct dnů po operaci má mít klidový režim. Volno teď využívá k plnění školních povinností. "Dodělával jsem bakalářku, čekají mě dvě zkoušky, abych mohl na státnice," doplnil student Technické univerzity v Ostravě, kde dálkově dělá Hornicko-geologickou fakultu obor Ekonomika, management a informatika v oblasti veřejné správy.

Přípravu nejspíše začne podle plánu v průběhu května. Chce si po uplynulé sezoně pořádně odpočinout, a proto oproti minulému roku začne o něco později. "Do loňské přípravy jsme se vrhl po hlavě vzhledem k MS v Liberci, ale cítil jsem se pak unavený. Mohlo to být i z toho, že odpočinek nebyl, jak bych potřeboval," uvažoval Bauer. "Základem je jít do přípravy odpočinutý, aby se organismus lépe vyrovnal s tréninkem i s případnými virózami," doplnil.

V květnu stihne s rodinou dovolenou. "Asi na týden někam zmizíme k moři," naznačil Bauer, že vyberou zájezd až na poslední chvíli.

Reklama