Hlavní obsah

Běžkaři se na kolečkových lyžích střetnou v Praze s Italy

PRAHA

Začátek přípravy na olympijské hry ve Vancouveru si čeští a italští běžci na lyžích zpestří vzájemným soubojem. V očekávaném parném dnu se proti sobě postaví ve čtvrtek 21. května na pražské Ladronce od 14:30 na kolečkových lyžích.

Článek

"Bylo by příjemné jet na olympiádě závěr ve dvojici Česko proti Itálii o zlato, proti tomu by nikdo nebyl. Tady si to několikrát vyzkoušíme a v zimě uvidíme, něco určitě vymyslíme," řekl s úsměvem na středeční tiskové konferenci bývalý mistr světa Martin Koukal, kapitán českého týmu.

"Jde o přátelskou akci, hlavní boje nastanou až v zimě," uvedl další český běžec Dušan Kožíšek. "I když se jedná o přátelák, jakmile máme číslo na zádech, tak závodíme a nechceme zůstat pozadu. A většinou jsem byli před Čechy," popichoval domácí lyžaře Ital Cristian Zorzi.

Pojede se na 500 m dlouhém okruhu

České kvarteto vede Koukal, kterého doplní Aleš Razým, Kožíšek a Kamila Rajdlová. Italský výběr tvoří Zorzi, bratři Renato a Fabio Pasiniové a Marianna Longaová.

"Dohoda zní tak, že by to měla být týmová štafeta. Taková obdoba sprintu dvojic, ale pojedeme čtyři a na každého by to vycházelo asi čtyřikrát," uvedl Koukal k formátu závodu. Jet by se mělo na okruhu dlouhém 500 metrů, ale běžci si ještě musí trasu otestovat.

Nápad pořádat letní exhibici se zrodil před rokem na setkání česko-italské obchodní komory. "Řekli jsme si, že by vždy jedna společnost tady mohla uspořádat akci, která není obchodní. Začínám já, abych dal příklad, který by ostatní mohli následovat," řekl pořadatel akce Carlo de Vignani.

V podvečer po exhibici přijme běžce italský velvyslanec Fabio Pigliapocco.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články