Hlavní obsah

Lyžařský Král bílé stopy asi vzejde z dvojice Záhrobská - Bauer

Stříbrní medailisté ze světových šampionátů, slalomářka Šárka Záhrobská a běžec na lyžích Lukáš Bauer, jsou největšími kandidáty na ocenění pro nejlepšího lyžaře sezóny. O vítězi už je rozhodnuto na základě hlasování fanoušků prostřednictvím internetu či sms zpráv, ale Král bílé stopy bude odtajněn až v pátek při slavnostním vyhlášení ankety v Praze na Žofíně.

Článek

Záhrobská v minulé sezóně vyhrála poprvé v kariéře závod Světového poháru a na světovém šampionátu ve Val d'Isere získala stříbro, čímž ze slalomů zkompletovala svoji sbírku mistrovských medailí. V pořadí Světového poháru skončila dvanáctá, ve slalomu byla celkově druhá.

Loňský Král bílé stopy Bauer stejně jako Záhrobská v uplynulé sezoně jednou vyhrál závod SP a na mistrovství světa v Liberci doběhl druhý na klasické patnáctce a získal svůj první cenný kov na MS. V celkovém hodnocení seriálu SP byl devátý, v distančních závodech pátý.

Vedle hlavní kategorie budou vyhlášeni i nejlepší sportovci jednotlivých úseků - nejlepší lyžař v akrobatickém lyžování, alpských disciplínách, běhu na lyžích, lyžování na trávě, severské kombinaci, skocích na lyžích, snowboardingu, nejlepší junior a trenér roku. O vítězích v doplňkových kategoriích rozhoduje odborná porota složená ze zástupců sportovních klubů, novinářů a funkcionářů svazu.

Anketu už od roku 1973 vyhlašuje Svaz lyžařů České republiky (SLČR) a prvním vítězem se stal skokan na lyžích Rudolf Höhnl. Celkem sedm prvenství si odnesla běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Od roku 2005 rozhoduje o celkovém vítězi v hlasování veřejnost.

Reklama