Hlavní obsah

Lyžařská královna Záhrobská: Chci, aby mi korunky doma přibývaly

Na letošním světovém šampionátu Šárka Záhrobská zkompletovala stříbrem sbírku medailí ze slalomu. To ji vyneslo na český lyžařský trůn. Stala se Královnou bílé stopy. Na vyhlášení na pražském Žofíně přišla ve fialových večerních šatech. „Je to poprvé, co jsem vyrazila ve společenských šatech. Předtím jsem nosila kalhotové kostýmky,“ přiznala čtyřiadvacetiletá lyžařka.

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Vítězkou veřejné ankety o nejlepšího lyžaře České republiky Král bílé stopy 2009 se stala Šárka Záhrobská

Článek

Překvapilo vás vítězství v anketě Král bílé stopy nebo jste tušila, že vyhrajete?

Tušila jsem, že mám velkou šanci vyhrát. Jistá jsem si ale byla až po vyhlášení výsledků (smích). Bylo to moc příjemné usednout na trůn a určitě bych si to ještě někdy chtěla zopakovat. Udělám vše pro to, aby se mi dařilo i nadále a korunky mi doma přibývaly.

Takže se pokusíte překonat Kateřinu Neumannovou, která v anketě Král bílé stopy vyhrála sedmkrát?

Kateřinu Neumannovou asi nepřekonám. I kdyby se mi hodně dařilo, tak Katčin rekord bych mohla maximálně vyrovnat, protože plánuji závodit už jen šest sezón. Ale i tak to bude hodně těžké. V České republice máme mnoho dobrých lyžařů, kteří by v anketě mohli zvítězit. Už příští rok nebude lehké korunu obhájit.

Vyhlášení jste si tedy užila...

Určitě. Tato slavnostní akce je pro mě příjemnou změnou. Je to jedna z mála příležitostí, kdy se mohu obléknout do večerních šatů, nechat si udělat krásný účes. Chci si tuto významnou událost a slavností atmosféru co nejvíc užít.

Jak své vítězství oslavíte?

Určitě si připijeme. A pak se najím, už mám hlad.

Musela jste kvůli vyhlášení měnit svůj program?

Ano, musela. Bylo docela náročné se na tento večer připravit... Můj hlavní partner Milka zorganizoval, abych měla fialové šaty, a ty mi pak během jediného týdne ušila módní návrhářka Beata Rajská. Musela jsem chodit na zkoušky, vybírat doplňky, boty. Nakonec mě to docela bavilo. Vždyť je to poprvé, co jsem vyrazila ve společenských šatech. Předtím jsem nosila kalhotové kostýmky.

Už jste začala s přípravou na olympijskou sezónu?

Příprava se už rozběhla na plné obrátky. Nedávno jsme byli čtrnáct dní na horách. Měli jsme krásné počasí, povrch byl kvalitní, takže jsem skoro každý den lyžovala.

Změnila jste něco v přípravě?

Kostra tréninku zůstala stejná. Osvědčila se nám. Ale nějaké změny určitě proběhnou. Zatím jsem vyměnila lyže na slalom. Mám nové a musím říci, že z nich mám hodně dobrý pocit. V porovnání s těmi loňskými jsou nesrovnatelně lepší.

Reklama