Hlavní obsah

Návrat na ještědské můstky pokazilo skokanům počasí

Poprvé od únorového světového šampionátu v klasickém lyžování ožily můstky pod Ještědem. Na libereckém můstku HS-100 trénovali dva dny čeští skokani. K výraznější porci pokusů nepustilo téměř kompletní reprezentační výběr počasí, protože se střídaly bouřkové přeháňky se sluncem a větrem.

Článek

"Každou chvilku byla jiná termika, slunce se střídalo s deštěm, takže se těžko něco trénuje a hodnotí. Vyzkoušeli jsem si můstky, jinak nám to nic extra nepřineslo," řekl v pátek ČTK trenér David Jiroutek.

Ve čtvrtek reprezentanti zvládli v lijáku jen tři skoky. Nejdále doletěl Martin Cikl (asi na 110 metrů), ale z vyššího nájezdu a za pomoci větru. "Ještě to musel brzdit, aby to ustál," popsal Jiroutek. Z pátečního dopoledního tréninku vyhnala závodníky bouřka, odpolední trénink byl relativně slušný a všichni zvládli šest skoků.

V Liberci chyběl z národních výběrů pouze bývalý vítěz Světového poháru Jakub Janda, který po dohodě už od neděle skákal v rakouském Innsbrucku pod dohledem osobního kouče Vasji Bajce.

Pokud to počasí dovolí, objeví se reprezentace na libereckém můstku ještě na den v úterý. Za týden v neděli pak zamíří na soustředění do slovinského Kranje.

Reklama

Související témata: