Hlavní obsah

Slalomář Krýzl si při halovém tréninku v Německu zlomil obratel

WITTENBURG

Nejúspěšnější člen českého sjezdařského týmu uplynulé zimy Kryštof Krýzl se zranil a plán jeho přípravy na novou sezónu se výrazně zkomplikoval. Dvaadvacetiletý závodník Dukly Liberec si ve čtvrtek odpoledne při tréninku v lyžařské hale v německém Wittenburgu při těžkém pádu zlomil pátý hrudní obratel. Lyžařský svaz to uvedl v tiskové zprávě.

Článek

Osmého slalomáře z letošního světového šampionátu po pádu přepravil vrtulník na hamburskou kliniku, kde byl český lyžař v pátek operován. "Operace proběhla bez komplikací a Kryštof tři hodiny po jejím skončení opustil jednotku intenzivní péče," řekl jeho otec Aleš Krýzl.

Nehoda se stala při tréninkové slalomové jízdě. "Kryštof vyletěl z trati, přepadnul přes síť, která ho otočila, a bez lyží pak spadnul z přibližně pětimetrové výšky do koryta snowboardové U-rampy, která se nacházela v bezprostřední blízkosti tratě," popsal nešťastnou událost Krýzlův osobní trenér Petr Lajkeb.

Krýzl a další slalomář Filip Trejbal přitom chtěli ve Wittenburgu trénovat na jiné trati. "Chtěli jsme jezdit na té bezpečnější, na té vzdálenější od U-rampy, ale provozovatelé haly nám to neumožnili a odůvodnili to tím, že není dostatečně upravená a vypreparovaná. Přitom věděli, že na té trati hned u U-rampy už loni došlo k podobnému případu, kdy si tam jeden ze švýcarských závodníků zlámal obě nohy," zdůraznil Lajkeb.

Český sjezdařský tým se musel v posledních dvou sezónách potýkat s řadou zranění. Pád v Kitzbühelu vyřadil na rok a půl ze závodních svahů Ondřeje Banka, zdravotní patálie sužovaly po většinu minulé sezóny rovněž Trejbala a nevyhnuly se ani Martinu Vráblíkovi, kterého připravil o start na MS ve Val d'Isere přetržený kolenní vaz.

Reklama

Související témata: