Hlavní obsah

Sjezdař Bank chce již brzy začít s tréninkem na lyžích

LIBEREC

Sjezdař Ondřej Bank má snad konečně za sebou všechny problémy po loňském lednovém pádu v Kitzbühelu. Může se tak naplno vrhnout do přípravy na olympijské hry ve Vancouveru. "Jsem přesvědčen, že už jsem tu smůlu z poslední doby prolomil," řekl Bank spolupracovníkovi ČTK.

Článek

Třetímu muži ze superkombinace Světového poháru v Beaver Creeku 2007 na konci února vytáhli z operované nohy šrouby a o měsíc později mohl Bank začít s přípravou. "Doteď jsem se hlavně věnoval fyzičce a suché přípravě, ale pokud dopadne dobře finální vyšetření, budu již moci začít na sto procent i s tréninkem na lyžích," doufal Bank.

Důležitý je fakt, že ho noha konečně nebolí. "Je to znát třeba při běhu. Snad to tedy bude vše v pohodě. Snad říkám proto, že po předchozích zkušenostech jsem již opatrnější ve svém optimismu," uvedl český reprezentant.

Spolu s Kryštofem Krýzlem - než se minulý týden zranil - a Filipem Trejbalem, svými parťáky v jedné tréninkové skupině, nabíral v minulých měsících fyzickou kondici především v Šumperku. Během letních měsíců by se k tomu měly rovněž přidat tréninkové pobyty na švýcarských ledovcích Saas-Fee a Zermatt. V plánu je též několikatýdenní soustředění v Chile, kde už Bank byl v roce 2007.

Reklama