Hlavní obsah

Valenta se vrátí na můstek, exhibičně v rámci letních závodů

ŠTÍTY

Olympijský vítěz Aleš Valenta se znovu ukáže českým fanouškům v akci. V rámci 8. ročníku Česká spořitelna Freestyle Czech Open, který se uskuteční v sobotu 11. července v Acrobat Parku ve Štítech, bude skákat exhibičně.

Foto: čtk

Aleš Valenta

Článek

Valenta, zlatý medailista ze Salt Lake City 2002, vystoupí v rámci finále za hudebního doprovodu jeho bývalého soupeře a skokana Christiana Rijavce z Rakouska, který bude zpívat své hity.

I letos se sjedou na letní podnik akrobatických skokanů na lyžích evropští akrobaté ze Švýcarska, Ukrajiny, Běloruska, Francie a Rakouska, kterým bude konkurovat trio domácích reprezentantů Martina Konopová, Lukáš Vokatý a Roman Dobřanský. "S ohledem na únorovou olympiádu ve Vancouveru můžeme očekávat, že většina skokanů bude předvádět nové skoky, které připravují do sezony," řekl Valenta.

Loni zvítězil Enver Ablajev z Ukrajiny, který ve čtrnáctimetrové výšce vytočil čtyřnásobné salto. Před ním pětkrát zvítězil na svém podniku Valenta, který vždy ukázal tři salta s pěti vruty. První ročník vyhrál Američan Eric Bergoust, olympijský vítěz z Nagana.

Den začíná kvalifikací od 11:00, které předchází dvouhodinový trénink a poté bude finále od 14 hodin. Ve finále se ukáže nejlepších dvanáct mužů a šest žen. Vstupné je pro diváky zdarma.

Reklama