Hlavní obsah

Bauer si užil volno a opustil Zakynthos ještě před požáry

Na řeckém ostrově Zakynthos se v posledních dnech odehrávaly dramatické momenty, ale nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer si na něm ještě předtím stihl užít pohodovou rodinnou dovolenou.

Článek

V neděli tuto oblast zasáhly požáry sužující celé Řecko, 70 rekreantů odříznutých na pláži musela evakuovat pobřežní stráž. Podobných momentů však byl Bauer s rodinou ušetřen i proto, že na dovolenou vyrazil dříve než v loňském roce.

„Z toho důvodu, že jsem chtěl přibližně kopírovat rozložení tréninkové sezóny 2007, po níž přišla veleúspěšná zima,“ připomněl na svých internetových stránkách sezónu, v níž ovládl celkové hodnocení Světového poháru.

Pobyt u moře prospěl i léčbě Bauerova zdravotního neduhu – astmatu. Kvůli němu předtím strávil tři dny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. „Náplní těch dnů bylo množství různých vyšetření, která byla dlouhodobě plánována, za účelem posouzení dosavadní léčby a zjištění případných vylepšení,“ líčí vicemistr světa z Liberce.

Ve znamení kola

Bauer už je ale v plné přípravě na sezónu vrcholící olympiádou ve Vancouveru. Přes léto je u něj především ve znamení kola a v počtu najetých kilometrů by se nemusel stydět ani před profesionálními cyklisty.

Nejprve si střihl na horském kole závod Král Šumavy. „Ale letos jsem s ohledem na skoro nulovou přípravu kvůli škole uvítal kratší pětačtyřicetikilometrovou trať,“ přiznával.

Začátkem června s mužskou reprezentací absolvoval soustředění v italském Passo Tonale. Opět se jezdilo hlavně na kole. „Zdolali jsme třeba Passo Stelvio, Passo Gavia a také z Gira známé Mortorilo,“ vyjmenovává osmadvacetiletý lyžař. Cyklistické vyjížďky střídaly kolečkové lyže a běžecké tréninky.

Nejhorší byla voda

Po návratu soutěžil s cyklisty v rámci Českého poháru na horských kolech v Teplicích a dojel na osmé pozici. „Byla znát únava z náročného soustředění,“ přiznával, že pomýšlel na lepší výsledek. Po dovolené vyrazil na 215 km dlouhý cyklistický výlet z Božího Daru do Jablonce nad Nisou, minulou sobotu se představil i na mistrovství republiky v terénním triatlonu.

„Pro mě,,skvělého‘ plavce, bylo nejhorších 750 metrů ve vodě, následovalo šestnáct kilometrů náročného horského kola a šest kilometrů terénního běhu,“ líčil Bauer. V cíli byl šestý se zhruba dvouapůlminutovou ztrátou na vítěze. Příprava pro Bauera v těchto dnech pokračuje na soustředění v domácím prostředí Božího Daru.

Reklama