Hlavní obsah

Slalomářka Záhrobská vstupuje do olympijské sezóny bez otce

PRAHA

Nejlepší česká sjezdařka Šárka Záhrobská od konce března netrénuje pod vedením svého otcem Petra Záhrobského. Na nadcházející olympijskou sezónu se vicemistryně světa ve slalomu z uplynulé sezóny připravuje pod vedením čtyřčlenného týmu.

Článek

"Otec se dál bude věnovat mému bratrovi. Petr měl vynikající sezónu a domluvili jsme se, že se (otec) bude věnovat jemu, protože v současné době mu může dát více než mně," řekla dnes Záhrobská v reportáži České televize. "Nic dramatického se neděje, funguje to takhle již od března," doplnila lyžařka pro Pražský deník.

Čtyřiadvacetiletá slalomářka se na sezónu s vrcholem na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 připravuje tak jako dosud pod vedením kondičního trenéra Antonína Stracha. Tým doplňují asistenti Miloš Machytka, Pavel Kubričan a fyzioterapeutka Dita Schönfeldová.

"Petrovi jsem se věnoval podstatně méně, mám vůči němu určitý dluh a je čas mu to začít splácet," řekl Záhrobský televizi. Záhrobský by měl nadále zaštiťovat celý tým nazvaný Ski klub Krkonoš.

Otec Záhrobský dceru vedl od jednoho úspěchu k druhému. Záhrobská se pod jeho vedením stala žákovskou i juniorskou mistryní světa a ve slalomu už má doma kompletní sbírku světových medailí. Bronzovou přivezla ze St. Catariny 2005, nejcennější zlatou získala předloni ve švédském Aare a letos si dojela ve Val d'Isere pro stříbro.

Záhrobské ve sbírce zatím chybí olympijská medaile, ve slalomu Světového poháru triumfovala jednou - v listopadu 2008 v Aspenu.

Reklama